sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Toinenkin kissa

Jos vielä yksi kissapostaus sallitaan, niin tässäpä olisi vielä viimeisin. En uskalla sanoa että viimeinen, sillä näitä on niin mukava neuloa.

Jos kohta se edellinen kissa oli oikein kunnon kolli, niin tämä uusin on pieni kissanpentu. Neuloin tämän eri ohjeella ja ohuemmasta langasta. Kuten viimeksi kerroin, vuosina 2007-2008 Suuri Käsityö -lehdessä julkaistiin ohjeet sarjaan kotikissoja, joista olen nyt neulonut kaksi.
Neulottu kissa
Tämän kissan kanssa osasin vähän jo välttää ohjeen sudenkuoppia ja sain osaset valmiiksi nopeasti ja suht helposti. Neulominen yksivärisestä langasta auttoi myös asiaa.
Ohjetta en uskalla silti suositella aloittelijoille. Minulle tuotti harmaita hiuksia esim. lisäysohjeet muodossa "lisää 1s, neulo 1o" jossa piti ymmärtää neuloa 1 oikein ja lisätä siihen 1 s ja sen jälkeen neuloa 1o.
Samoin epätarkkuudet, kuten "tee ylivetokavennus, neulo 11o, lisää 1,  ja neulo vain näillä 14 s:lla". Toisen kissan kohdalla nämä osasi jo oikaista ja sivuuttaa, mutta ensimmäisen kissan kohdalla tuli verenpainetta ja migreeniä, varsinkin kun ohje oli vain sanallisessa muodossa, eikä tukena ollut kaavioita tai kuvia.
Vaikka valitan ohjeesta, niin suurimman ongelman aiheutin kumminkin itse ompelemalla vahingossa takatassut etutassujen paikalle. Voin sanoa, että huolella ommeltujen tassujen irrottaminen ei käynyt helposti. Onnistuinkin tekemään kissan rintaan kunnon reiän, jonka paikkauksessa testattiin parsimistaitoni oikein viimeisen päälle.

Mutta en valita ohjeesta sen enempää, oikein hauskat kissat näistä tuli. Tämä kissanpentu on paljon rauhallisempi luonteeltaan kuin ensin neulottu kolli, joka on perheen teinien kanssa villiintynyt ihan kokonaan.
Neulotut kissat
Tämä kissanpentu meni jo uuteen kotiin, tyttären parhaalle kaverille. Tilauksia olisi muuallekin, mutta saa nyt nähdä. Jos nyt jotain muuta tekisi välillä, vaikka kissojen neulominen on kieltämättä aika koukuttavaa.

Malli: 16 Musta kissa / Suuri Käsityö -lehti 4/2008
Lanka: Apilou (Veritas), 50 g
Puikot: 3 mm
Muut tarvikkeet: Täytettä ja 2 turvasilmää

Kissojen kanssa toivotan vielä kaikille oikein hyvää pääsiäistä!4 kommenttia:

  1. Oikein söpöjä! Olen tehnyt kans pitkästä aikaa neule- ja virkattuja leluja, en edes muistanut, kuinka kiva niitä on tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) En tiedä mikä tässä on niin koukuttavaa, ehkä se kun niistä tulee niin omat persoonallisuutensa.

      Poista