torstai 15. helmikuuta 2018

Huovutettu hätätilaratkaisu

Käväisin pari viikkoa sitten viikonloppumatkalla Suomessa. Liekö ollut niin kiire nousta torinalusparkista Kuopion torille lihapiirakalle ja kahville, että astuin liian vauhdikkaasti portaille sillä seurauksella, että näin silmissäni kaikki tähdet ja planeetat ja sain jalkapöytään useamman luun rasitusmurtuman.

Hoidoksi tuli 'chaussure de barouck' -kenkä kuukauden ajaksi. Ja mikäpä siinä, paitsi että kenkä on sandaali ja nyt on helmikuu. Ja helmikuussa voi olla kylmä, jopa Belgiassa.

Ensimmäisenä aamuna sovelsin kerrospukeutumista ja laitoin useamman kerroksen sukkia, ml. villasukat, mutta kylmä viima kävi niistä ikävästi läpi.
Niinpä otin viikonloppuprojektiksi huovutettujen tossujen neulomisen. Tein tällaisia tossuja urakalla pari vuotta sitten ja kotoa löytyi sopivasti muutama keränen Dropsin Eskimoa. Olisin tehnyt kaikista mieluiten kenkään sopivat huomaamattomat mustat tossut, mutta kotoa löytyvä värivalikoima oli hyvin rajoitettu eikä riittänyt edes yksivärisiin. Päädyin armeijan vihreän ja harmaan rauhalliseen yhdistelmään.
Sopiva ohje oli myös kysymysmerkki. Olen tehnyt tossuja erilaisista langoista ja jokainen on huopunut eri tavoin. Yleensä tykkään improvisoida itse, mutta nyt oli pakko pelata varman päälle ja luottaa Garnstudion omaan ohjeeseen. Ja onneksi luotin, nimittäin tossuista tuli juuri sopivan kokoiset. Omilla ohjeilla nimittäin se, mitä kokoa pesukoneesta löytyy, on melkoista arpapeliä.

Sen verran ohjeesta poikkesin, että tein koko tossun sileällä neuleella. Ja koska jouduin tekemään tossut kahdella värillä, yritin tehdä värien vaihtumiskohdasta sellaisen että se näyttäisi suunnitellulta design-elementiltä, eikä pakon edessä hutaistulta kehitelmältä.
Nyt ei enää varpaita palella, ja muutenkin tossu tuo mukavuutta tähän kenkään, josta eroon pääsemistä en malta odottaa.
Tossuista sen sijaan tuli niin mukavat, että niiden käytöstä en aio luopua ollenkaan.

Malli:  Huovutetut Drops tohvelit 
Lanka: Drops Eskimo, menekki n. 1.5 kerää kumpaakin väriä, yhteensä n. 150 g
Puikot: 6 mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti