perjantai 9. helmikuuta 2018

Nelson

Kuten hyvin tiedämme, teini-ikäisille lapsille on todella vaikeaa, ellei suorastaan mahdotonta, neuloa mitään vaatteita. Tämä on ollut tilanne tässäkin taloudessa viime vuosina. Viime talvena silloin 16 v poikani heitti minulle neulehaasteen, josta sukeutui villapusero jota jopa käytettiin aika paljon.
Ja ilmeisesti myös tykättiin, koskapa hän tänä talvena toivoi uutta.

Tällä kertaa ajattelin päästä vähemmällä säätämisellä, joten suosittelin itse mallia. Ehdotus hyväksyttiin sillä ehdolla että alkuperäisen ohjeen palmikkoraita piti muuttaa erilaiseksi. Tähänkin löytyi hyvässä yhteisymmärryksessä sopiva malli.
Näillä eväillä syntyi neulehuppari Nelson. Lankana oli Dropsin Karisma, jonka kanssa yhteistyö pelasi myös hyvin.

Ohjeessa oli muutama jännitysmomentti. Ensinnäkin neulominen aloitettiin olkapäistä.
Ensimmäisenä neulottiin pienet olkapoletit ja näistä poimittiin silmukat etu- ja takakappaleisiin. Kappaleet yhdistettiin kainalossa ja loppuvartalo neulottiin pyörönä. Hihojen neulominen aloitettiin myös olalta ja ne "kasvatettiin" hiha-aukkoon sopiviksi lyhennetyillä kierroksilla.
Hienot niistä tulivatkin, ja oikein huolitellun oloiset. Hihan keskellä jatkettiin olkapäältä alkanutta palmikkoraitaa. En ole ennen tällä tyylillä hihaa tehnyt, mutta taidanpa ottaa ohjelmistoon.

Lopuksi koko komeuteen neulottiin korkea kaulus, jossa jatkettiin palmikkoraitaa ja jonka reunaan tehtiin vielä nauhakuja. Nyöri neulottiin i-cordina. Vaikeinta koko neuleessa oli minulle tuo nauhakujan taitteen ompeleminen siististi ja niin ettei joku kohta vetäisi yhteen suuntaan ja toinen toiseen. Muutaman purkukerran ja ärräpään tämäkin vaihe vaati ennen kuin päätin että lopputulos on ihan tarpeeksi hyvä.
Poika oli tyytyväinen ja saattaapa vielä tilata jonkun neuleen tulevaisuudessakin.
Äiti oli tyytyväinen, eniten siihen että poika oli tyytyväinen.

Malli: Nelson (Interweave Knits, Fall 2017), vaihtoehtoisen palmikon kaavio löytyy täältä
Lanka: Drops Karisma Superwash, menekki 600 g
Puikot: 4.5 mm


2 kommenttia:

  1. Onpa jännä ohje ja kaunis lopputulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ohjeessa oli monia uusia ja jänniä asioita minullekin, vaikka luulin jo kokeilleeni "kaiken" :-) Silti se oli yllättävän helppo ja nopea neuloa.

      Poista