lauantai 24. helmikuuta 2018

Arvingen - erään langan kolmas inkarnaatio

Jotkut tätä blogia pitempään seuranneet ovat saattaneet huomata, että minulla on tapana uusiokäyttää lankoja usein. Olen aika kova purkamaan neuleita, joista en pidä tai joita ei ole tullut käytettyä, ja neulomaan langoista jotain ihan muuta.

Esimerkkejä löytyy blogista useampiakin, mutta harvemmin olen mitään lankaa kierrättänyt yhtä paljon kuin tätä hiljattain kolmanteen inkarnaationsa, eli Arvingen-ponchopuseroksi tullutta.
knitted pullover
Asuin kymmenisen vuotta sitten Australiassa muutamia vuosia. Ostin siellä paikallisesta kaupasta ihanaa paksua merino-alpakka-silkki -lankaa ja neuloin itselleni viileitä aamuja varten nopeasti hartioille heitettävän ison huivin. Tämä oli aikana ennen Ravelryä, joten kuva-aineistoa huivista ei jäänyt.

Huivista tuli kuitenkin pikkuisen omituisen muotoinen eikä se istunut hartioille mukavasti, joten muutaman vuoden säilömisen jälkeen otin ja purin sen.  Langoista neuloin Grommet-villatakin, jota tässäkin blogissa ylpeänä esittelin. Takki olikin ihan kiva, mutta malli ei istunut minulle. Hihat olivat himpun verran liian pitkät ja nappilista irvisti ikävästi. Ei tullut takistakaan käyttövaatetta ja purin langat vielä kerran. Lanka oli edelleen hyvässä kunnossa, koska kumpikaan vaate ei ehtinyt olla käytössä juuri ollenkaan.
Tänä talvena löysin Ravelrysta Arvingen-ponchopuseron ohjeen. Se oli niin houkuttelevan ja mukavan näköinen, että tiesin että vihdoin ja viimein näille kierrätyslangoille löytyi se oikea olomuoto ja loppusijoituspaikka.

Ohje oli helppolukuinen, enkä edes yrittänyt miettiä siihen mitään omia virityksiä. Neuloin hihat ensin sillä ajatuksella, että voin sitten loppulangoista neuloa helmaa niin pitkäksi kuin lankaa riittää. Yhden ihan pienen muutoksen tein. Helmaan tulee ohjeen mukaan joustinneuletta, mutta minä tein sen sijaan suosikkini i-cordin kun pelkäsin että joustinneule vetäisi koko puseron pussille.
Ja ai että! Puserosta tuli juuri niin ihana ja lämmin ja mukava kuin odotinkin. Se on tänä talvena ollut todella kovassa käytössä. Niin kovassa, että lanka alkaa sen verran jo nyppyyntyä ettei neljättä inkarnaatiota enää edes voisi edes tulla, koska purkaminen olisi jo mahdotonta. Enkä kyllä enää sitä suunnittelekaan, kyllä tämä on hyvä näin.
Tosin... Sinne lankavarastoon jäi siitä ihan ensimmäisestä huivista kasa sopiviin pituuksiin leikattuja hapsuja, jotka tähän puseroon voisi lisätä. Hmmm.....

Malli: Arvingen
Lanka: Paksu merino-alpakka-silkki sekoite, lankamerkistä ei mitään muistikuvia tai todistusaineistoa
Puikot: 7 mm

6 kommenttia:

 1. Onpa kivannäköinen pusero! Lankojen uusiokäyttö on todella järkevä tapa saada käyttämättömille neuleille uusi elämä, minunkin vaatekaapista sellaisia löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli ihan lempparivaate. Lankojen uusiokäytössä myös säästää kun neuloo uudestaan ne samat langat joihin on jo aikaisemmin ihastunut :-)

   Poista
 2. Minullakin on tuommoinen, farkunsininen Novita Joki langasta. Karhea, mutta käytän mökillä kun käyn ulkona esim. laittamassa saunan lämpiämään ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä malli on kyllä todella helppokäyttöinen, ponchon ja puseron parhaat puolet samassa paketissa. Varmaan pakkaan itsekin mökille mukaan.

   Poista
 3. Mahtavaa, että lanka taipuu noin moneen käyttökertaan! Ponchopusero näyttää kivalta, ja on takuulla kätevät käyttövaate.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lanka taipuu kun ne edelliset tuotokset eivät oikein koskaan päässeet käyttöön. Tämä viimeisin versio on kyllä omasta mielestänikin paras ja sitä on jo nyt käytetty enemmän kuin noita aikaisempia yhteensä! :-)

   Poista