perjantai 20. joulukuuta 2013

Palmu

Kylläpä loksautin leuat oikein kunnolla eilisellä päiväkävelyllä Parc du Cinquantenairen kulmalla. En ole mikään biologian tai maantiedon asiantuntija, mutta olen aina kuvitellut Belgian kuuluvan johonkin hieman pohjoisempaan lauhaan lehtipuuvyöhykkeeseen, jossa on aika normaalit neljä vuodenaikaa, ml. melko kylmä talvi. (Toim. Huom. Tämä on siis ensimmäinen talveni täällä, joten parempaa tietoa ei vielä ole).

Joka tapauksessa, mikäs muu se kadunkulmauksessa olla möllötti kuin palmu! Ei mikään muovista tehty valepalmu, vaan aito ja oikea. Tästä ihmetyksestä piti sitten ottaa oikein valokuvakin.Ja kun johonkin asiaan oikein rupeaa kiinnittämään huomiota, niin niitähän alkaakin sitten näkyä joka paikassa. Eipä tarvinnut monta sataa metriä kävellä, kun samaisen puiston toisella kulmalla tuli vastaan oikein palmuplantaasi.

Ilmeisesti nämä pärjäävät kylmemmässäkin koskapa ovat mitä ilmeisemmin (koosta päätellen) jo useamman vuoden viihtyneet Brysselin trooppisessa ilmastossa. Jos palmu täällä talven pärjää niin enköhän minäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti