perjantai 25. syyskuuta 2015

Siniristisukkamme

Pidän kirjoneuleista, mutta neulojana en ole ollut niiden suuri ystävä. Onnistun aina sotkemaan langat pahanpäiväisesti ja neuleista tulee helposti kireitä kinttania, varsinkin jos kuvioissa on yhtään pidempiä langanjuoksuja. 

Joskus kumminkin löytyy malli, joka sopii omaan käsialaani ja on vielä kaiken lisäksi mukava ja kiinnostava neulottava. Sellainen oli tämä Silver Star.


Malli löytyi oikeastaan langan perusteella. Minulla oli pari kerää vuosikertanallea joista halusin kovasti päästä jo eroon. Sininen lanka tosin otti ja loppui juuri ennen viimeistä mallikertaa. Varastoista sattui löytymään vain hitusen tummempaa Schachenmayria, jolla lopettelin kuviot. 
Eron huomaa kun tarkkaan katsoo, mutta oletan ettei kukaan toisten sukkia niin pitkään tuijota. 
Paitsi tietenkin te nyt kun olen asiasta kertonut. Mutta eihän paljon huomaa, eihän?


Mallia muokkasin sen verran, että tein pallokuviota koko varteen ja  ohjeesta poiketen jätin vauhtiraidat pohkeen puolelta pois. Myös pohjan raidat vaihtuivat ruuduiksi käytännön syystä. Mallikuvion yksivärisen sinisen raidan takia piti valita a) teenkö samanlaisen poikkiraidan myös pohjaan vai b) kuljetanko valkoista lankaa sinisen raidan takana jalkapohjan puolella/katkaisenko ja päättelenkö valkoisen langan jokaisen mallikuvion lopussa. 
Valinta ei ollut vaikea.  
Eikä sukan ulkonäkö tästä mielestäni kärsinyt. Kuvio on sitä paitsi sukan pohjassa, kuka sitä sieltä näkee muutenkaan?


Näiden pikku muutosten kera valmistuivat sitten oikein isänmaallisen väriset sukat. Nämä kelpaa vetäistä jalkaan vaikkapa itsenäisyyspäivänä, ovat taatusti lämpimät ja siihen aikaan lämmintä tarvitaan jos tämä meno jatkuu.

En tiedä minkälainen syksy siellä Suomessa on ollut, mutta täällä Belgiassa on ollut niin koleaa, että minulla on jo syyskuun alusta asti ollut käytössä vaatteet, joita yleensä pidän talvisin. Jos tästä nyt jotakin positiivista haluaa sanoa niin ainakin nyt on oikein neulojien kulta-aika ja tuotoksetkin pääsevät heti käyttöön.

Tarkemmat tiedot:
Lanka: Novita Nalle ja muutama rivi Schachenmayr Universaa, alle puoli kerää kumpaakin väriä
Puikot: 3,5 mm

Jostain syystä minulle tulee näiden sukkien kuviosta mieleen myös tämä Brysselin tunnettu maamerkki.


2 kommenttia:

  1. Tosi nätti sukkakuvio ja ruudukko pohjassa on kiva! Itse en ole vielä villasukkia pitänyt, mutta huomenna se syksy tulee. Tai viimeistään maanantaina, näin on luvattu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ingi! Syksyn tuloa ei voi estää, joten parasta on vain valmistautua siihen parhaalla mahdollisella tavalla eli neulomalla enemmän! Toivottavasti se syksy malttaisi odottaa siellä ainakin maanantaihin asti :-)

      Poista