perjantai 27. marraskuuta 2015

Netin lankakauppa ja maan vetovoima testattu, kumpikin toimii hyvin

Tilasin kokeeksi belgialaisesta Dolce Lana -nettikaupasta langat seuraavaan neuleprojektiin. Vastahan noita tähän mennessä on kolme työn alla, joten hyvin vielä voi hyvin ottaa yhden lisää.
Dropsin langoista oli kaupassa hyvä tarjous, tilaaminen oli helppoa ja jo parin päivän päästä sain ilmoituksen että paketin voi tulla noutamaan.

Heti kun tilaisuus salli lähdin hakemaan lankapakettia. Kävelin noutopistettä kohti aika reipasta vauhtia kun yhtäkkiä maa hävisi jalkojeni alta. Yksi Brysselin ikävämmistä tunnusmerkeistä, epätasainen ja tilkkutäkin lailla asfaltoitu jalkakäytävä oli tehnyt tepposet.

Täydessä vauhdissa, mutta silti kuin hidastetussa filmissä jalkakäytävän asfalttipinta lähestyi uhkaavasti. Ehdin työntää kädet eteen vaimentamaan iskua ja samalla miettiväni että tämä on väärä tapa kaatua, ei sitä judotunneilla näin opetettu. Mitään en silti ehtinyt tekemään.

Tällin jälkeen mitään kipua ei (ensin) tuntunut, mutta kämmenistä oli nahka raapiutunut pois ja siinä ensimmäisenä maanpinnan kohdanneessa polvessa tuntui myös pientä juilintaa.

Tässä vaiheessa moni olisi jo palannut kotiinsa paikkamaan haavat, mutta mitä tekee himoneuloja?
Kaivaa käsilaukun pohjalta vähän käytetyn paperinenäliinan, pyyhkii enimmät sotkut pois, puristaa sillä nenäliinalla haavoja ja klenkkaa hakemaan langat. Tietysti.
Ja kotiin palattuaan tarkistaa ensimmäiseksi taipuvatko sormet neulomaan. Kyllä taipuvat, ei siis mitään hätää.(P.S. Kävin kyllä myöhemmin hakemassa jäykkäkouristusrokotuksen ja näyttämässä sitä huonomman näköistä kämmentä sekä ulkonäköään kovasti muuttanutta polvea. Olosuhteisiin nähden kaikki ok.)


6 kommenttia:

 1. Voi ei, ja auts! Olisi tuo maan vetovoima saanut olla toimimatta, mutta onneksi ei käynyt kuitenkaan pahemmin, siis kun neulominen onnistuu ;) Ihanat langat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaisella sisulla siitäkin selvittiin. Joku arkisempi askare olisi voinut jäädä suorittamatta mutta langat toki piti saada heti :-)

   Poista
 2. Huh, onni onnettomuudessa! Lankojen väri näyttää tutulta. Minullakin odottaa juuri sama lanka aikaa ja inspiraatiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tosiaan käynyt pahemmin. Minulla on jo selvät suunnitelmat omille langoilleni, jännää seurata mitä sinä aiot tehdä omillasi :-)

   Poista
 3. Aika rajua! Onneksi hinta-laatusuhteeltaan erinomainen alpakka pehmentää kokemusta? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :-) Jo pelkkä ajatus pehmeästä alpakasta paikallispuudutti vammat niin tehokkaasti ettei niitä edes muistanut ennenkuin sen jälkeen kun postipaketti oli avattu.

   Poista