lauantai 21. toukokuuta 2016

Kun on alkuun päästy...

...niin antaa mennä vaan...

En tiedä onko teillä muilla ongelmia näiden liukuvärjättyjen lankojen kanssa, mutta minä en malttaisi lopettaa niiden neulomista ollenkaan. Mielestäni näihin liukuvärjättyihin ja itseraidoitettuihin lankoihin pitäisi vähintään laittaa joku "aiheuttaa riippuvuutta" varoitusteksti.

Tästä todisteena vastavalmistunut toinen Nymphalidea-huivi.


Tykästyin viime kerralla kovasti Katian Darling -lankaan. Siinä oli melko pitkät värivaihtelut ja muutenkin se oli mukavan pehmeää ja tiheäkierteistä neulottavaa. Tällä kertaa valitsin erilaisen, punasävyisen väripaletin ja sille kaveriksi yksivärisen harmaan.


Katian sävyt vaihtelevat kirkkaan puna-oranssista tumman harmaaseen ja ovat paikoitellen niin samaa sävyä Lang Yarnsin harmaan kanssa ettei niitä edes kunnolla erota toisistaan. Lopputulemana on neule jossa on kaikki hiilloksen sävyt. Tämä huivi lämmittää siis jo pelkästään sitä katselemalla.


Viime kerralla minulla oli ongelmia pingotuksen kanssa ja tällä kertaa päätinkin tehdä sen huolellisemmin. Minulla ei ole ohjeessa suositeltuja pingotusvaijereita, joten liotin huivia kädenlämpöisessä vedessä puolisen tuntia. Sen jälkeen pingotin huivin nuppineuloilla ison pyyhkeen päälle ohjeen mukaisesti.


Se kannatti, koska tällä kertaa huivin suora reuna jäi lähes suoraksi ja koko huivi asettui muutenkin paremmin mallilleen.
Neuloja on ainakin tyytyväinen.


Speksit:
Malli: Nymphalidea
Langat: Katia Darling  50 g, Lang Yarns Jawoll 50 g, kerä kumpaistakin
Puikot: 4.5 mm


7 kommenttia:

 1. Tosi kaunis! ja ihanasti sopii liukuvärjätty tähän malliin. :)

  VastaaPoista
 2. Onpa kyllä onnistunut väriyhdistelmä! :)

  VastaaPoista
 3. Onpa se nätti! Minäkin pidän liukuvärjätyistä langoista, tämä Katia on kyllä erinomainen! Oman Nymphalidean tein Noron sukkalangasta, hyvä vaihtoehto tuokin.

  VastaaPoista
 4. Ihanat värit! Huomaa että kuvat otettu Belgiassa kun niin paljon ihania muratteja mukana :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis huivi! Liukuvärjätyt langat tosiaan aiheuttavat riippuvuutta :D

  VastaaPoista
 6. Kiitosta vaan kaikille kommenteista jotka lämmittivät mieltä ainakin yhtä paljon kuin uuden uutukainen villahuivi!

  VastaaPoista