lauantai 17. syyskuuta 2016

Sekalainen sukkapostaus

Brysselin helleaalto hellitti viimeinkin ja nyt voimme pikkuhiljaa ruveta nauttimaan lempivuodenajastani syksystä. Syksyllä valo muuttuu vinommaksi, päivät lyhyemmiksi, ilmaan tulee kirpeyttä ja minä rupean neulomaan urakalla sukkia.


Miehen varpaita lämmittämään neuloin viime vuonna oppimallani varpaista varteen -tekniikalla perussukat, joissa on tiimalasikantapää

Lankana oli Regian valmiiksi raidoittuva 4-fädig Vermont Color ja puikot 2.5 mm.  Lankaa kului näihin koon 43 sukkiin reilusti alle 100 gramman kerä. 
En ole ihan hirveän innostunut näistä valmiiksi raidoittuvista langoista, mutta tästä värimaailmasta tykkäsin, ja niin tykkäsi (onneksi) mieskin.Työkaverini täytti myös vuosia. Sain tietää merkkipäivästä vain pari päivää ennen h-hetkeä, joten aikaa ei ollut kovin suureellisiin neuleisiin. 


Nämä pienet sukkaset valmistuivat parissa illassa Narcosin loppujaksoja katsellessa. Tekniikkana taas  kerran hyväksi havaittu 'varpaista varteen'. Kuvioneule jalkapöydän puolella ja sukanvarressa on sitä samaa valepalmikkoa, johon kirjoitin ohjekaavion tänne. Lankana oli Dropsin Alpacaa ja sitä kului vajaa kerä eli vähän alle 50 grammaa. Sukan kokokin tosin oli hyvin pieni 36-37. Puikot 3 mm. 


Itselleni neuloin kotitossut. Minulla on ollut hakusessa helppo ja hyvä huovuttamaton tossumalli ja nyt sen taisin löytää tästä 'Nola's slippers' -ohjeesta. 


Lankana oli Suomen lomalta tuotu Novitan Kajo, joka oli vähän liian muovimaista makuuni, mutta joka näihin tossuihin sopi erinomaisen hyvin. Langan väri vaihtelee taivaansinisestä syvien vesien tummaan ja onpa mukana välillä häivähdys vihreääkin. Väri on yksi kauneimmista mitä olen langoissa nähnyt, harmi ettei se näissä kuvissa pääse ollenkaan oikeuksiinsa. 

Tossut neuloin 6 mm pyöröpuikoilla ja lankaa kului yksi 100 gramman kerä. Ohje oli todella helppo ja nopeatekoinen, ja sopii hyvin myös aloittelijoille. Lopputuloksena sain erittäin joustavat ja mukavan tuntuiset tossut.
Nämä jalassa kelpaa neulojan huilata ennen seuraavaa projektia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti