perjantai 25. marraskuuta 2016

Lankalauantai

Olen viime aikoina lukenut monia postauksia Tampereen Kädentaidot -messuilta ja täytyy kyllä sanoa, että olen aika kade teille kaikille jotka sinne pääsitte. Belgiassa järjestetään joitakin käsityötapahtumia, mutta ei ihan samanlaisella tarjonnalla eikä samanlaisessa mittakaavassa. 

Niinpä järjestin itselleni oman "lankalauantain" ja tein päiväretken Antwerpenin lähellä olevaan Dolce Lanaan. Kaupasta saisi tilattua lankoja kätevästi netissäkin, mutta minä tykkään kierrellä ja katsella ja hypistellä. Ja jotenkin ne väritkin ovat erilaiset luonnossa nähtynä kuin nettisivun kuvissa.
Basketweave knitting
Kaupassa sattui olemaan samaan aikaan sekä Lang Yarnsin loppuunmyynti että jonkin sortin Alpakkakarnevaali, joten tilaisuutta täytyi tietysti käyttää hyväksi. Lankoja lähtikin mukaan pari isoa kassillista. Lang Yarnsin Viviannesta tulee kieputettava kaulahuivi tyttärelle.  Toiveväri tosin oli musta, joten täytynee hommata neulepuuhiin joku kirkasvalolamppu, jotta sitä näkee marraskuun pimeydessä tehdä.
Malmedy lanka on pojalleni, joka heitti minulle haasteen antamalla kaksi kuvaa ohjenuoraksi toivevillapuseroonsa. Toisessa kuvassa on astetta erikoisempi palmikkopusero ja toisessa huppari. Näiden yhdistelmä olisi siis toiveissa saada. Ohjetta ei tietenkään ole kumpaankaan, joten nyt on jo monta vihkon sivua täyttynyt piirrustuksista ja laskelmista.
Ravelryssä 1.12. alkavaa Peace Project -neuletempausta varten ostin muutaman keräsen erittäin pehmoista Dropsin baby merinoa teräksenharmaana. En ole ikinä ennen osallistunut mihinkään sukkakalentereihin tai muihinkaan yhteisneulontahaasteisiin, mutta tätä odotan innokkaasti. Jos olet kiinnostunut, niin tästä pääset alkuun.
Kaupasta lähti mukaan myös erikoistarjouksessa ollut erä Cascade220 -lankaa vaalean vihreänä (vaikka kamera valehtelee, että se on sinistä). Tämä oli heräteostos, josta tulee mahdollisesti joku kiva kevätneule kunhan nuo jouluprojektit saa ensin pois alta.
Lankojen tummasta väriskaalasta huomaa, että talvi tekee tuloaan, mutta onneksi siellä on myös tämä kevään vihreä odottelemassa valoisampia aikoja.

Nyt en enää tarvitsisi kuin muutaman lisätunnin vuorokauteen jotta voisin toteuttaa kaikki suunnitelmani. Toisaalta käsitöissä on mukavaa myös haaveilu ja suunnittelu, joten täytyy nauttia myös siitä.

Mukavaa viikonloppua missä ikinä neulotkin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti