perjantai 9. joulukuuta 2016

Snowdrift kaulahuivi

Kävipä tässä joku aika sitten niin erikoisesti, että perheen teini ilmaisi haluavansa äidin tekemän neuleen.

Toiveen mukana tulivat hyvin tarkat ohjeet: Kaulahuivi, joka yltää pari kertaa kaulan ympäri, perusneuletta, ei mitään pitsihömpötyksiä, väri musta. Niin, ja huivi pitäisi saada käyttöön mahdollisimman pian, ehtisiköhän jo huomiseksi?


Tuumasta toimeen. Kässäkaupasta olin ostanut erän Lang Yarnsin Vivienneä. Ihastuin lankaan saman tien. Langassa ei ole normaaleja kierteitä, vaan se on nyörimäistä. Ja ihanan paksua. Ja pehmeää kuin mikä.
Pitkällisen neuvottelukierroksen jälkeen tytär hyväksyi pintaneuleen kun ymmärsi että ihan sileällä neuleella ei tule hyvä. Ravelryn ohjepankista löytyi Snowdrift-huivi, joka oli kuin tähän tarkoitukseen tehty. Huivi on neulottu "korinpohjatekniikalla": Silmukat neulotaan palmikon tavoin, mutta ilman apupuikkoa ja silmukka kerrallaan. Tekniikka on helppo ja nopeakin sen jälkeen kun siihen pääsee sisälle. Mutta annas olla jos teet virheen... Tämän purkamista en suosittele edes pahimmalle vihamiehelleni. 

Tytär toivoi huivista mahdollisimman pitkää ja leveää. Tein sen ohjeen mukaisella leveydellä ja pituuden määrittelivät viisi ostettua lankakerää. Kokonaispituudeksi mitattiin lopulta 160 cm. 
Ihan huomiseksi huivi ei ehtinyt, mutta eipä tämän kanssa muutamaa iltaa kauempaa mennyt. 
Huivista olisi voinut tehdä vielä himpun verran leveämmän, mutta hyvä tuli näinkin.

En tiedä kummasta olen iloisempi; siitä että teini vihdoin suostuu käyttämään julkisesti jotain neulomaani, vai siitä että hän kylminä aamuina vihdoinkin on laittanut jotakin kaulan ympäri! 

Speksit:
Malli: Snowdrift Infinity Cowl (ilmaisohje Ravelryssä)
Lanka: Lang Yarns Vivienne, menekki 250 g
Puikot: 8 mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti