perjantai 2. toukokuuta 2014

Aluevaltaus

Tuluskukkarossa on tehty aivan uusi aluevaltaus, ompeleminen.Nyt on heti alkuun tunnustettava, että kyse ei ole ihan täysin uudesta asiasta, mutta eiköhän sen siksi voi 10 vuoden tauon jälkeen laskea?

Tällä kertaa kaikki alkoi housuista. Minulla oli muutamat suorat housut, joiden "parasta ennen" päiväys oli mennyt umpeen jo muutama vuosi sitten ja lahkeita olisi voinut käyttää purjeina. Vyötäröltä housut olivat hyvinkin istuvia ja materiaalikin oli ihan hyvälaatuista.Ajattelin ensin kuskata housut johonkin ompelimoon joita täällä on pilvin pimein, mutta ajattelin sitten nuukana ihmisenä kokeilla ensin itse. Tuumasta toimeen. Mittasin ensin suosikkihousujeni lahkeen ympäryksen ja sitten viivottimen kanssa mittailin samat mitat kavennettaviin housuihin. Kavennukset piti tietysti suunnitella molempiin saumoihin jotta prässi säilyisi oikeassa kohdassa.

Voila! Yllätys! Tuloksesta tuli aivan huippu! Sain yhden illan aikana useammat "uudet" housut tätä tekniikkaa soveltamalla. En viitsinyt edes harsia lahkeita ensin, piirsin vain sopivat "ajolinjat" ja annoin mennä.

Onnistumisesta innostuneena selasin kaikki omistamani käsityölehdet läpi ja karautin edullisten kankaiden perässä Ikeaan. Käsityölehdestä olin valinnut pari "helppokaava" -mallia, joiden pohjalta ajattelin kokeilla erästä projektia.


Ensi alkuun jo oikeiden kaavojen erottaminen kaavapaperista oli työlästä, mutta alkoi lopulta hahmottua. Oikea koko oli tässä vaiheessa täysi arvoitus huolellisista mittauksista huolimatta.

Kankaan leikkausvaiheessa huomasin, että olin nuukuuksissani valinnut ruudullisen kankaan, joka oli myös hivenen kapeampi kuin ohjeessa oli mainittu. Hmmm. No, ei ne ruudut kohtaa monissa ostovaatteissakaan, joten päätin etten ota tästä isompaa stressiä. Onnetar oli varmaan kerrankin puolellani koska ruudut yhdistyivät yllättävän kauniisti, vaikken kaavoja osannutkaan mitenkään erityisemmin sijoitella oikeaan kohtaan. Joka tapauksessa lopputulos oli tämä:


Ei paha (ainakaan omasta mielestä)! Tosin tätäkään luomusta ei kannata liian tarkkaan katsoa :-)
Etu- ja takakappaleiden reunat jäivät hivenen eri tasoille ja vetoketjukin voisi olla vähän huolitellumpi, mutta ei kiinnitetä pikkuasioihin huomiota, eihän? Toivottavasti en näytä liiaksi Ikean pöytäliinalta :-)

Tämähän vaatii seurakseen jonkunlaisen huivin tai hihattimen, eikös niin? Niin, ja toisen samanlaisen mekon eri väreissä? Don't get me started...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti