keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Mekko nro 2

Ikean kangaslaareilta ostin taannoin kangasta kotelomekkoon ja hameeseen. Mekko onnistui yli odotusten (jotka, jos ihan totta puhutaan, eivät kyllä kovin kummoiset olleet), joten rupesin empimään hameen suhteen. Ensinnäkin valitsemani kankaat olivat ehkä sittenkin vähän liian pirtsakat hameeksi, ja toisekseen – minkä kanssa voisin sitä edes pitää, niissä väreissä? Juu ei. Tämmöisiä kun alkaa miettiä niin ei ole vaikea arvata että suunnitelmahan muuttui heti lennosta.

Mutta jos ei kerran hametta niin mitä sitten? No, oikein arvattu.Kangas riitti hyvinkin toiseen kotelomekkoon, pienellä suunnittelulla. Ja täytyy sanoa, että tästä tuli vielä parempi kuin ensimmäisestä siinä mielessä, että ompelu sujui tällä kertaa paremmin eikä vetoketjun ja palojen kohdistamisen kanssa tarvinnut tapella enää yhtä paljon.Vaikka tein molemmat mekot samoilla kaavoilla niin tämän paloista tuli jostain syystä eri kokoisia ja jouduin improvisoimaan pienet laskokset hameosaan.

Mutta eipä tätä suurennuslasilla tuijoteta. Olen mekkoon kaikin puolin tyytyväinen muuten, mutta hameosan kangas on aika läpinäkyvää, mitä ei heti uskoisi näinkin paksusta kankaasta. Täytynee jälkitoimituksena hankkia alaosaan vielä vuori.Nyt kun tämä mekko on valmis ja laukkukin tehty samaan tyyliin niin mullahan on koko kesäpuvusto valmis. Nyt joutaa laittaa ompeluverstas vähäksi aikaa kesäteloille. Perhekin ilahtuu kun olohuoneessa ei enää kompastu ompelukoneen johtoon, kangastilkut eivät seilaa kaikilla tasoilla, eikä enää ole vaaraa nuppineuloista jalkapohjissa.

Kotelomekon yksityiskohtainen ohje löytyy Suuri Käsityö –lehdestä nro 7/2010 jos jotakuta kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti