sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Chandelier

Viikonloppuna iski inspiraatio askarrella jotain.

Radiosta on viime aikoina kuulunut usein Chandelier-biisi, josta tykkään kovasti. Tykkään myös isoista korvakoruista ja kun mies aina jaksaa muistuttaa että korvikseni muistuttavat kattokruunuja, niin siitä se idea sitten lähti.Pinterestin aarreaitasta sain vähän osviittaa miten edetä.

Näiden tekemiseen on käytetty kutistemuovia ja krääsäkaupasta ostettuja koruaskartelutarvikkeita.Kutistemuovia saa askartelukaupoista. Siihen voi tussilla tai värikynillä piirtää ja värittää haluamiaan kuvia. Sen jälkeen kuviot leikataan haluttuihin muotoihin ja  "paistetaan" uunissa 175 asteessa muutaman minuutin ajan. Muovi kutistuu uunissa 7 kertaa pienemmäksi ja 7 kertaa paksummaksi.

Alla kuva uuniin menevästä satsista.Kuumetessaan muovi rullautuu ensin vaikka minkälaisiin muotoihin uunissa, mutta tasoittuu ja suoristuu kyllä hetken kuluttua.Ja tämän näköisenä se tuli ulos.Muoviin kannattaa tehdä rei'ittimellä reiät jo ennen uuniin laittamista.
Nämä korvikset saivat loppusilauksensa tyttäreltä perityistä ylijäämähelmistä.Kutistemuoviaskarelu on hauska ohjelmanumero myös lasten kanssa. Muovin muodonmuutos uunissa on jännää katseltavaa ja kutistuneista muovihahmoista saa hauskoja avaimenperiä tai pikkukoruja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti