perjantai 20. maaliskuuta 2015

Armande

Juuri kun sateinen ja kolea lopputalvi räjähti aurinkoiseksi kevääksi, valmistui Armande-villatakki.


Vaikka takki on aika perusmalli, tuli siinä kokeiltua muutamaa uutta neuletekniikkaakin. En ollut aikaisemmin neulonut taskuja, ainakaan tällä tavalla suoraan neuleeseen kiinni. Myös kädentiestä aloitetut ja lyhennetyillä kerroksilla neulotut hihat olivat minulle uusi juttu. Ja taisinpa vielä kokeilla olkapääsaumoissa "kolmella puikolla päättelyä" myös ensimmäistä kertaa.

Seurasin tällä kertaa kuuliaisesti ohjetta ja poikkesin siitä ainoastaan siten, että aloitin takin koossa M ja vyötäröltä ylöspäin jatkoin koossa L. Tämä johtuen ihan omasta yläpainotteisesta vartalotyypistäni.
Neule oli muuten helppo, mutta ohje oli minusta paikoitellen aika pitkästi ja sekavasti kirjoitettu. Joidenkin kohtien neulominen oli selostettu melkeinpä silmukka silmukalta ja kerros kerrokselta, silloinkin kun neuleessa ei tapahtunut mitään kovin uutta tai erikoista. Kuten Heidikin asian ilmaisi, yksinkertaisemmin kirjoittamalla ja tiivistämällä saisi mielestäni tästä ohjeesta paljon paremman.

Pieniä kauneusvirheitä on siellä sun täällä, ja ensimmäisen hihan aloitus näyttää ihan ekaluokkalaisen huithapelin harjoitustyöltä (kaikella kunnioituksella ekaluokkalaisia huithapeleita kohtaan). Mutta mitäpä pienistä.

Tämän takin voisin neuloa toisenkin kerran, mutta lanka tulee kyllä silloin olemaan eri. Käytin tässä nimittäin kierrätyslankaa, joka ei ole villaa nähnytkään ja jolla olin aiemmin huonolla menestyksellä yrittänyt Flaming June -mallia. Joskus tämä "kun halvalla saa" menetelmä ei vaan toimi. Mutta  tulipa ainakin tämä malli nyt testineulottua, joten seuraavalla kerralla osaa välttää sudenkuopat.
Strategiset tiedot:
Malli: Armande
Lanka: Apilou (mutta tätä en suosittele, eikä sitä taida muualta (onneksi) saadakaan kuin Belgiasta)
Menekki: mahdollisesti 400-500 g
Puikot: 4 mm pyöröt

Tilauksessa oli siis kevyt ja vaalea kevääseen sopiva villatakki, jossa on kaulukset, ja sellaisen sainkin. Käyttöön tulee kaikesta huolimatta.

4 kommenttia:

 1. Kiva malli, tykkään taskuista! Perustakki on yleensä se käytännöllisin.

  VastaaPoista
 2. Perus on paras, ja laatulangasta tehtynä vielä parempi.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä se näyttää, ja seuraavan neulot sitten jostain paremmasta langasta :) ja nyt mä haluaisin sitten myös valkoisen villatakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri tässä taitaa ollakin se paras ominaisuus :-)

   Poista