lauantai 14. maaliskuuta 2015

Kevään värit
Olin niin ilahtunut Lankahelvetin blogiarvonnassa saamastani voitosta, että kun paketti tuli, pistin kaiken muun syrjään ja kävin lankojen kimppuun. Värithän tässä Teeteen Salla -langassa ovat aivan upeat ja aivan kuin minulle täsmäsuunnitellut: Vihreää, sinistä ja violettiin taipuvaa harmaata. 

Minulle oli alusta asti selvää, että langoista tulee sukat. Voittopaketin mukana tuli pieni sukkaohjekirjanenkin, mutta minulla oli ihan omat visiot jo mielessä. Ohjekirjasta poimin kuitenkin sopivat silmukkamäärät.  Mietin ensin jotain pintaneuletta, mutta päädyin ihan tavalliseen sileään neuleeseen koska halusin vain nauttia näistä ihanan värisistä raidoista. Positiivinen yllätys oli, etteivät raidat olleet tasakokoisia, vaan kaikki vähän eri paksuisia ja erilaisia.Halusin tehdä näistä sukista pitkät ja mietin ensin langan riittävyyttä, mutta sehän tuntui riittävän loputtomiin. Näihin kahteen täyspitkään sukkaan kului vain vähän reilut 2 kerää lankaa. Omista varastoista löytyi omenanvihreää seiskaveikkaa, joilla neuloin piristykseksi resorit, kantapäät ja sukkien kärjet.
En ollut aikaisemmin kokeillut tätä lankaa, mutta ensikohtaamisemme oli oikein miellyttävä. Lanka oli oikein pehmeää ja mukavaa neulottavaa ja siltä ne tuntuvat myös jaloissakin valmiina lopputuotteena. Näistä tuli tosi pirteät ja raikkaat ja keväisen väriset. Nämä pääsivät heti lempparineulelistalle ja käytänkin näitä nykyään koko ajan.Kevään värejä odotellaan myös toisaallakin. Yrttiviljelmät on laitettu alulle ja ensimmäisiä elonmerkkejä odotellaan. Löysin kaupasta raparperin siemeniä ja ajattelin kokeilla miten sen ruukkukasvatus onnistuu. Olen suuri raparperifani ja pidän siitä sekä piirakassa että rehevänä kasvina. Katsotaan miten käy.Se kovan onnen villatakkikin valmistui jokunen aika sitten, mutta vaatii vielä vähän jatkokäsittelyä ollakseen tarpeeksi edustuskelpoinen kuvattavaksi. Palataan siihen asiaan tuonnempana.

8 kommenttia:

 1. Kauniit keväiset sukat! Sileässä neuleessa raidoitus pääsee parhaiten esiin, ja omenanvihreät resorit, kantapäät ja kärjet yhtenäistävät ja piristävät sukkien ilmettä, ihanat! Eipä ole tullut mieleenikään, että raparperia voi kasvattaa siemenistä, mielenkiintoista kuulla, miten ruukkukasvatus onnistuu! Ja jään mielenkiinnolla odottamaan kuvia villatakista :) minunkin villatakkini on valmis, mutta vielä kuvaamatta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi ja onnittelut valmistuneelle villatakille. Raparperit lähtivät ainakin hyvin itämään, saa nähdä päästäänkö tänä kesänä piirakalle asti :-)

   Poista
 2. No mutta täältähän löytyikin nätit sukat :) Tosi hyvin sattuu tuo omppuveikka noihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni, tämä oli myös oiva tapa saada jämälanka hyötykäyttöön.

   Poista
 3. Kivat sukat! Niissä on kauniit värit ja pidän epätasaisesta raidoituksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi! Nuo epätasaiset raidat olivat tosi kiva yllätys kun tasaraitaa odotin,

   Poista