lauantai 18. huhtikuuta 2015

Deep purple

Olen aina kuvitellut olevani yksinkertaisista ja pelkistetyistä linjoista pitävä ihminen. Jos minulta kysytään lempivärejäni, ovat ne hyvin vaalean vihreä ja sininen, ja mieluiten yhdessä. Siksi joka kerta yllätän itsenikin kun valitsen kerta toisensa jälkeen neulottavaksi mitä kirjavampia ja värikkäämpiä lankoja. Kuten nyt tämän uusimman kanssa.En voinut vastustaa kiusausta ostaa Lang Yarnsin baby merinoa vaihtuvissa sinisen ja vihreän sävyissä. Okei, mukana oli violettiakin, muttei kovin häiritsevästi. Mielessä pyöri visiot jostain kivasta pikku huivista, kunnes huomasin Ravelrystä ohjeen tähän pieneen raidalliseen villatakkiin. Se oli menoa. Sain takista sellaisen päähänpinttymän, että minun oli melkein siltä istumalta rynnättävä lankakauppaan ostamaan lankaa pääväriä varten. Ja sitten tapahtuikin jotain todella kummallista. Hetkellisessä mielenhäiriössä ostin lankakaupan tädin suosituksesta pääväriksi tummaa violettia. Itse en olisi ikimaailmassa tällaista väriä osannut valita, mutta täytyy kyllä sanoa että tähän se kyllä sopii.Tämän villatakin raitoja oli niin lumoavaa ja hypnoottista neuloa, että kun pääsin viimeiseen hihaan, rupesin jarruttelemaan tahtia kun en halunnut takin vielä valmistuvan.


Villatakista tuli todella kevyt ja ilmava. Jännäsin alussa vähän lankojen riittävyyttä, mutta sitä kului kaikkinensa vain vajaat 300 g. Baby merinoa meni vain vähän yli 2 kerää ja violettia lankaa hiukan yli 3 kerää. Tämä siitäkin huolimatta, että tein ohjeesta poiketen kaula-aukosta pienemmän, hihoista täysmittaiset ja helmastakin vähän pidemmän.

Sävy sävyyn japaninkirsikkapuun kanssa

Langat: Lang Yarns Jawoll Superwash Solids (3 kerää à 50 g) ja Lang Yarns Mille Colori Baby (2,5 kerää à 50 g)
Puikot: Resorit 3 mm, muuten 3,5 mm             
Fiilis: värikäs

Ja kaikki te, jotka otsikon perusteella harhauduitte tälle sivulle toiveenanne kuulla jotain tältä bändiltä, olkaa ystävälliset:     


6 kommenttia:

 1. onpa todella kaunis villatakki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amria! Olen itsekin kerrankin tyytyväinen. Lisäksi tätä oli tosi kiva neuloa.

   Poista
 2. Upea! Ja niin ihanasti kuvattu kirsikankukkien ympäröimänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Täällä on kirsikankukkasesonki ihan parhaimmillaan nyt ja kohta se on sielläkin :-)

   Poista
 3. Todella kaunis takki! Hyvä ajaton malli, sellaiselle on varmaan paljon käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi! Tästä on lyhyessä ajassa tullut lempparivaate. Täytyy varmaan jossain vaiheessa tehdä samalla "kaavalla" ja eri väreillä toinenkin. Jäin noiden raitojen neulomiseen ihan koukkuun.

   Poista