sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kukkahattutäti

Olen viime aikoina kirjoittanut paljon jumiin jääneistä neuleista. Niistä, joista päiväkausien tikuttamisenkin jälkeen aina puuttuu muutama sentti.
Nyt voin ilokseni todeta, että on olemassa myös toinen ääripää, eli todella joutuisasti valmistuvat käsityöt.

Jäin viikko sitten kesälomalle ja varasin, lomakäsitöitä ja viime aikojen hidasta tahtia ajatellen, puuvillalankaa edellisen postauksen puseroon ja kerän johonkin toiseen pieneen projektiin. Ajattelin, että kyllä näiden kanssa vielä muutama viikko menee. Nyt kun viikko on kulunut, molemmat käsityöt ovat valmistuneet ja olen jo joutunut kiertelemään kaupungilla lankakauppoja metsästämässä.

Uusin valmistunut työ on virkattu hellehattu.Hattu on virkattu lähes täysin Garnstudion mallin mukaan, tosin en ollut turhan tarkka lisäyksistä ja kokonaissilmukkamääräkin taitaa olla vähän pienempi kuin pienimmässä koossa.

Koska hattu oli aika perusmallia,  virkkasin siihen piristykseksi ison kukan. Ohje löytyi Lankahelvetistä.Hattu on aivan täydellinen rannalla käyskentelyyn. Kapea lieri suojaa tarpeeksi auringolta ja hattuosan reikärivit pitävät huolen tuuletuksesta.Malli: 99-23 Hat
Lanka: Bendigo Woollen Mills Cotton 8 ply
Koukku: 3 mm
Menekki: n. 100 g

Hellehattu saavutti niin suuren suosion, että seuraava on jo tulossa. Kaverille kans.


2 kommenttia:

  1. Kaunis kukkahattu! Harmi, kun täälläpäin helteista ei ole hajuakaan eikä aurinkohatulle tarvetta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ingi! Heinäkuu on onneksi vasta alussa, joten vielä ne helteet sinne Suomeenkin ehtivät. Täällä Alicantessa sitä on vähän liiankin kanssa, vähempikin lämpötila riittäisi. Mutta en valita, täällä on hyvä ladata akkuja talvea varten. Mukavia kesäpäiviä myös sinne!

    VastaaPoista