lauantai 12. joulukuuta 2015

Huovutus on pop

Enpä olisi viime talvena, ensimmäisiä koetossuja neuloessani arvannut, että huovutukseen jää ihan totaalisen koukkuun. Että ensin neulotaan valtaisan isot jättiläissukat, jotka sitten laitetaan pesukoneeseen ja sieltä ongitaan lopuksi ulos pienet ja sievät huopatossut. Ainakin noin teoriassa. Ja joskus ihan käytännössäkin.


Kaikkein hauskinta ja jännittävintä tässä touhussa onkin se, ettei koskaan voi tietää minkälaiset tossut sieltä pesukoneen pohjalta ihan tarkalleen ottaen löytyy.

Sain taas käsiini uutta huovutuslankaa, joka tuli varta vasten ohjeiden ja puikkojen kera. Tällä kertaa lanka oli huovutukseen suunniteltua ja mukavan paksua.
Tossut syntyivät nopsasti 8 mm puikoilla ja helppoa ohjetta seuraten.
Aiemmasta tossuprojektista jääneestä jämälangasta kirjoin tossuihin pienet koristeet piristykseksi.Poikkesin ohjeesta vain koristelu- ja pesuvaiheessa, koska pitäähän jokaisessa käsityössä joku jännitysmomentti olla, muuten elämä menee liian tylsäksi.

Ohjeen vastaisesti pesin sukat 40 asteen sijaan 60 asteessa. En tiedä mahtaako pesukoneissakin olla eroja, koska meidän pesukoneessa ei mikään huovu 40 asteessa (paitsi juuri se kallis twinset, jonka mies sinne epähuomiossa laittoi, mutta se on eri juttu.) Ja nyt kun on vauhtiin päästy niin antaa mennä vaan. Seuraavat tossut ovat jo puikoilla.Huomasin, että tämän blogin 2-vuotissynttärit meinasivat mennä ihan huomaamatta ohi. Merkkipäivää pitää tietenkin juhlia, vaikka sitten vähän jälkijunassa. Arvontaa siis tiedossa, stay tuned.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti