sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kaffen kutsu


Still lightista puuttuu enää muutama sentti helmasta, mutta niin se vain sai siirtyä syrjään kun Kaffe Fassetin kutsu kävi.

Viikon takaisella Saksan piipahduksella tarttui paikallisesta kässäkaupasta mukaan muutama kerä sukkalankoja, joiden joukossa oli myös kauniin sävyistä Schachenmayr Regian design line by Kaffe Fasset -lankaa.


 Jotta neuleessa olisi vähän enemmän haastetta, päätin ensimmäistä kertaa eläissäni neuloa sukat aloittaen kärjestä. Ja kun vaarallisille vesille oli lähdetty niin päätin rohkeasti kokeilla myös tiimalasikantapäätä sen perinteisen vahvistetun sijaan.  Leikittelin ajatuksella kokeilla molempien sukkien neulomista yhtä aikaa pyöröpuikoilla,  mutta se olisi ollut jo liian extremeä minullekin. Hyvä ja selkeä ohje kärjestä aloitettaviin sukkiin löytyi täältä ja tiimalasikantapään tekeminen taas täältä.

Ostin lankaa kaksi 50 gramman kerää ja ajattelin käyttää kaiken näihin sukkiin. Lanka oli kuitenkin riittoisampaa kuin luulinkaan ja lankaa jäi vielä jäljellekin.

Käyttösukat näistä tuli ja erityisesti pidän noista syvistä väreistä. Perheen teini on jo iskenyt näihin silmänsä ja se jos mikä on aina onnistuneen lopputuloksen merkki.


Malli: Kärjestä aloitettava perusmalli, 12 silmukkaa/puikko, pohkeessa lisätty tasaisin välimatkoin 3 s/puikko.
Lanka: Schachenmayr Regia  Design Line by Kaffe Fassett (konepesun kestävät 40 C saakka, ei huovu, kestää rumpukuivauksen), menekki n. 80 g
Puikot: 2,5 mm

8 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! Uusia juttuja kannattaa kokeilla :) mä en ole vielä koskaan saanut aikaiseksi tehdä tiimalasikantapäätä, vaikka olen sitä monta kertaa ajatellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Minä tykästyin tuohon tiimalasikantapäähän niin paljon etten taida palata enää vanhaan :-) kannattaa kokeilla!

   Poista
 2. Nätit sukat! Todellakin riittoisa tuo lanka! Minä olen aika huono tiimalaseissa, valitsen yleensä itselleni perinteisen tavan neuloa kantapää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi! Yhdestä kerästä saisi tavalliset sukat tällä langalla. Tiimalasissa oli suurin vaikeus pitää ne nostetut silmukat tarpeeksi kireinä, muuten oli minusta helpompikin kuin se perinteinen.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Tällä tekniikalla saa kyllä istuvamman lopputuloksen kun sukkia voi niin helposti sovittaa koko ajan.

   Poista
 4. Kyllä on upeat sukat! Minä en ole vielä rohjennut aloittaa kärjestä, mutta ehkä joskus. Teillä on jo niin keväistä, ihania kukkivia puita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marle! Kannattaa rohkaistua, se oli helpompaa kuin ensin pelkäsin. Ja tämän jälkeen ei taida enää olla paluuta vanhaan, ainakaan ihan heti. Kevät täällä senkun paranee, magnoliapuut aloittelevat jo!

   Poista