sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kietaisuliivi

Kuten olette viimeisimmistä postauksista lukeneet ja bloggaustahdin hidastumisesta arvanneet, ikuisuusprojektit ovat edelleenkin työn alla. Koska niiden tekeminen kestää ja kestää, tekaisin taas välillä vähän nopeamman välityön joka valmistuikin yhdessä viikonlopussa.Kysymyksessä on nopeatekoinen kietaisuliivi, joka lämmittää ihanasti hartioita. Tämä ohje löytyi vahingossa Novitan arkistoista ja kolahti heti. Kun lankaakin löytyi omasta takaa, oli aivan pakko saada tämä neule puikoille saman tien.

Lankalaatikon pohjimmaisessa segmentissä oli tosiaan useamman vuoden marinoitunut erä Novitan kamalan rumaa Silmu-lankaa. Mies oli sitä aikoinaan jostain lanka-alesta hamstrannut Sulo Vilenin logiikalla "kun halvalla saa". Lanka on mielestäni aina näyttänyt niin sekavan väriseltä ja tuntuiselta, etten ole osannut enkä viitsinyt siitä mitään yrittää. Nuukana ihmisenä en ole sitä raskinut poiskaan heittää.Onneksi en heittänyt, koska tähän ohjeeseen lanka oli oikein oivallinen. Valmiista neuleesta tuli pehmeä, ilmava ja ihanan lämmin. 
Vaikka lanka vaikutti kerällä aika psykodeeliselta, niin valmiissa neuleessa ne kaikki sekalaiset värit vähän rauhoittuivat lämpimiksi ruskan väreiksi.  
Belgiassa ei keskuslämmitys ole ihan yhtä tehokasta kuin Suomessa joten käytän kotona paljon villatakkeja. Tästä liivistä tuli nyt ihan mukava lisälämmike ja varteenotettava vaihtoehto noille muille kotiasuille. 

Tämä malli on muuten erittäin helppo neuloa, pelkkää joustinneuletta ilman lisäyksiä tai kavennuksia. Sopii siis oikein hyvin aloittelijoille.Lanka: Novita Silmu
Menekki: 150 g
Puikot 6,5 mm

2 kommenttia:

  1. Onpa hauska. Taitaisi sopia mullekin, meidän taloyhtiö on varmaan ottanu lämmitysohjeet Belgiasta... täytyypä ettiä ohje =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on hyvä malli niille vähemmän kylmille päiville kun tarvitaan vähän ljotain lisää, mutta villatakki on liikaa. Voi olla että itsekin teen vielä toisen, jostain rauhallisemmasta langasta :-)

      Poista