sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Tällä viikolla

Kukaan ei ole varmastikaan voinut olla kuulematta uutisia tämänviikkoisista terrori-iskuista Zaventhemin lentokentälle ja Maelbeekin metroasemalle.


Melkein jokainen Brysselissä asuva voisi kirjoittaa läheltä piti -tilanteista, koska kumpikin paikka on hyvin tuttu ja keskeinen.

Itsekin olin maanantai-iltana, 12 tuntia ennen iskuja, Zaventhemin lentokentällä koko perheen kanssa odottamassa lentoa pääsiäismatkalle. Tulimme paikalle himpun verran liian aikaisin ja jouduimme odottelemaan lähtöselvityksen aukeamista. Hengailimme lähtöaulassa ja kävimme kahvilla aulan kahvilassa. Olimme innoissamme tulevasta matkasta. Näimme aulassa partioivat sotilaat ja menimme läpi mittavien turvatarkastusten. Kävimme haistelemassa parfyymeita lentokenttämyymälässä.

Kun seuraavana aamuna kuulin pommeista lähtöaulassa ja näin uutisissa ihmisten juoksevan lentokenttämyymälän edestä savun keskellä, en voinut uskoa koko asiaa.
Samaan aikaan tuntui siltä, että olin juuri voittanut lotossa täysosuman.

Eilen palasimme kotiin, lento oli ohjattu toisen kaupungin lentokentälle. Lentokenttäbussin jälkeen otimme metron kotiin.Tunteikkain hetki oli se kun metro ajoi, huomattavasti normaalia hitaammin, hiljaisen ja pimeän Maelbeekin metroaseman läpi.

Tänään sytytin kynttilän kaikille niille jotka eivät voittaneet lotossa.2 kommenttia:

  1. Teillä oli onnea matkassa, olen siitä iloinen. Meillä täällä Suomen Turussa on vielä turvallista, mutta tilanne muuttuu koko ajan. Turvallisuus mietityttää, terrorismin uhka on täälläkin koko ajan lähempänä. Miksi? on yleinen kysymys, johon ei ole vastausta. Miksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turvallisuuden puute surettaa, varsinkin lasten puolesta. Ja vaikka täälläkin isku jo tapahtui, ei silti ole mitään takeita onko nyt sen turvallisempaa. Ja sama pätee muuallekin. Mutta itse ajattelen että en ala tätä nyt liikaa ajatella koska muuten ei kohta uskalla enää liikkua ja elää normaalisti.

      Poista