lauantai 2. huhtikuuta 2016

Buttonbox

Tuli sitten tehtyä liivi. Se on aika näppärä pikku asuste ja käy monenlaisen vaatteen kanssa ja muutenkin moneen menoon. 
Minulla oli itse asiassa kaksikin liiviä tekeillä, mutta nyt ensimmäiseksi valmistui tämä Buttonbox.
Tätä ohjetta olen katsellut sillä silmällä jo pitemmän aikaa, ja nyt viimein päätin tarttua puikkoihin.Knittyssä oleva ilmaisohje oli hyvin ja selkeästi kirjoitettu ja ihan kohtuuhelppokin.
Vaikka noudatin tällä kertaa hyvinkin kuuliaisesti ohjetta ja lanka ja puikotkin olivat lähellä suositeltuja, niin sopivan koon kanssa tuli taas vähän mutkia matkaan. Tällä kertaa olin jopa tavoistani poiketen mennyt niin pitkälle, että olin ennen aloitusta ottanut omat mittani välttyäkseni turhalta purkamiselta. No, se ei auttanut, vaan jo muutaman sentin jälkeen neuleen ympärysmitta näytti niin valtaisalta, että jouduin ottamaan aloituksen uusiksi, pienemmässä koossa.Jos jotakin tekisin toisin, niin kaulukseen olisi voinut muutaman kerroksen enemmän lisätä. Nyt se ei asettunut aloilleen ennen kuin ompelin sen muutamalla tikillä alas.

Tämä lanka oli muuten ihan huippua; pehmeää ja sopivan tiukkakierteistä. Neulepinnasta tuli minunkin epävakaalla käsialallani tasaista ja kaunista. Tätä aion suosia jatkossakin. Lankakaupassa tätä löytyi  kaikissa ihanissa väreissä ja hinta-laatusuhdekin näytti olevan aika kohdallaan. 
(Kuvissa väri vääristyy liian vadelmanpunaiseksi. Oikea väri on syvän punainen ja lähinnä ylintä kuvaa)

Speksit:
Malli: Buttonbox
Lanka: Lang Yarns Merino 120 superwash, menekki ihan vähän yli 250 g
Puikot: 4 mmJa lopuksi vielä säätiedotus. Brysseliin on vihdoin tullut oikea kevät ja tälle viikonlopulle on luvattu lähes parinkymmenen asteen lämpötiloja. Näyttäisi vielä onnekkaasti siltä, että ensi viikolla hyvä sää jatkuu.
Kyllä kelpaa. Viime viikkojen terroristihässäkän keskellä on mukava saada tähän kaupunkiin jotakin positiivista ja mukavaa, josta kaikki voivat nauttia tasapuolisesti.2 kommenttia:

  1. Kaunis liivi! Tämä neule on minulta jäänyt huomaamatta, vaikka olenkin neulonut monia Knittyn malleja. Täytyy pistää muistiin, liivit ovat yllättävänkin käytännöllisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ingi! Tänään oli Brysselissä niin lämmin päivä että liivikin oli liikaa :-)

      Poista