sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Jos metsään haluat mennä nyt

Nyt on taas se aika vuodesta kun Brysselin eteläpuolella olevassa Hallerbosin metsässä voi käydä ihailemassa kun koko metsä peittyy upeisiin sinikelloihin.


Itse asiassa kysymyksessä ei ole sinikello vaan eräs hyasinttilajike, vaikka kukinnot enemmän sinikelloja muistuttavat.  Hyasintin vahvaa tuoksua ei näissä kukissa ole, tai sitten se hukkuu metsän raikkauteen.

Lyhyellä ajomatkalla kerkesin päätellä myös uusimman neuleen, joka sopikin tälle metsäretkelle ainakin värien puolesta. Vai mitä sanotte?Sukat on neulottu taas varpaista alkaen ja tiimalasikantapäällä. Tällä kertaa tekniikka on tullut jo sen verran tutuksi, ettei ohjeita tarvitse enää katsoa. 


Lankana oli vanha tuttu Schachenmayr Regia 4-fädig ja 100 gramman kerästä jäi ehkä vajaa puolet jäljelle. Puikot 2,5 mm.

Sukat valmistuivat juuri kun villasukkia ei enää tarvita, joten seuraavaksi täytynee ruveta siirtymään kesäneuleiden pariin. Tai ehkä omalla neulomistahdillani olisi viisainta tähdätä suoraan ensi talveen.

Ja vielä lopuksi lisää metsätunnelmaa Hallerbosista.


6 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis metsä ja sukissa samat kauniit sävyt ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisen ja vihreän yhdistelmä toimii aina, niin luonnossa kuin sukissakin :-)

   Poista
 2. Kyllä on kauniita kuvia ja sukatkin metsän väreissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja näissä kuvissa on vain kalpea aavistus siitä miltä siellä metsässä näytti, sitä väriä ja tunnelmaa ei saa millään kameralla vangittua. Sukkiin se onneksi vähän onnistui :-)

   Poista
 3. Ihanan näköistä, niin sukat kuin metsäkin. Oikein katse lepää =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin lepää ja tuli ihan koti-ikävä Suomeen ja kesäisiin metsiin siellä. Onneksi niitäkään ei tarvitse enää monta kuukautta odottaa :-)

   Poista