lauantai 14. toukokuuta 2016

Kirjakassi

En tiedä onko viime aikojen helteillä osuutta asiaan, mutta neuleet ovat saaneet olla ihan rauhassa viime viikkoina. Välillä on mennyt useampiakin päiviä etten olen neulonut silmukan silmukkaa.

Neuleiden sijasta kaivoin taas varastokomeron ylähyllyltä esiin sinne jo kauan sitten unohtuneen ompelukoneen.  Tuli näet tarvis ommella kassi.Joudun pari kertaa viikossa kantamaan pinon kirjoja ranskan tunnille ja tähän asti minulla on ollut käytössä "mikä-milloinkin-on-sattunut-löytymään" –laukku. Yleensä niiden kanssa on ollut kaikenlaisia ongelmia, milloin niissä on liian pitkät tai liian ohuet hihnat jotka painavat ikävästi olkaa tai milloin ne eivät ole muuten vaan kestäneet. Viimeisin mainoslahjana saatu laukku ylitti lopullisesti ärsytyskynnykseni, kun se omituisen liukkaan materiaalin takia ei pysynyt millään olalla ja läpässä olleet tarrakiinnittimet nuhjaantuivat hetkessä siihen kuntoon ettei laukku pysynyt myöskään kiinni.

Niinpä viimeisimmällä Ikean reissulla ostin palan vahvaa kangasta ja näillä Tosimummon selkeillä ompeluohjeilla surautin itselleni uuden kassin.


Ohjetta seurasin vain periaatteellisella tasolla, mitat otin omasta isohkosta kirjakasastani ja olkahihnoista tein pidemmät ja mukavammat. Muuten laukku on kaksinkertainen ja sen voi myöskin kääntää. 
Hyvä idea olisikin ommella sisäpuoli toisenlaisesta kankaasta. 


Mittausten mukaan korkeutta tuli 35 cm ja leveyttä saman verran (+saumavarat). Pohja on tasainen ja sen leveys on 10 cm. Olkahihnojen pituus on 70 cm.


Kun ompelukonekaan ei tällä kertaa suuremmalti hangoitellut vastaan niin aikaa tähän projektiin meni kaikkineen vain parisen tuntia. Hintaa kassille tuli alle 5 euroa jos ei työaikaa lasketa mukaan.Laukusta tuli erittäin hyvä ja tukeva ja se saikin jo kehuja, joissa oli viittauksia pohjoismaiseen tyyliin, marimekkoon jne. Ensi viikolla testataan miten kassi toimii käytännössä, tämän viikon tunneilta se unohtui heti kirjoineen päivineen kotiin.

Tässä vielä kassi toiselta puolelta.4 kommenttia:

 1. Ai kun näyttää hyvältä. Nätti, tukeva ja tarpeeks iso. Täytyy kyllä kokeilla tehdä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile vaan, tämmöinen on yllättävän helppo ja nopea tehdä, ja kokoa on helppo muokata itselle sopivaksi.

   Poista
 2. Oikein nätti kassi, tajusin samalla, että minullakin olisi sellaiselle tarvetta. Itsekin huomaan, että kun säät lämpenevät, villalangat jäävät sivuun ja ompelukone ja virkkuukoukku alkavat saada töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöisille kasseille on aina tarvetta. Minäkin jätin vielä ompelukoneen valmiustilaan jos vielä jotain muutakin kokeilisi :-)

   Poista