tiistai 18. heinäkuuta 2017

Lomakuulumisia

Kesäloma on nyt nautittu puoleen väliin, kaksi viikkoa on takana ja saman verran edessä.
Tänä vuonna lomapaikka on entinen kotikaupunkimme Alicante, ja vaikka Suomen kesän valoa kaipaankin, ei sääuutisten perusteella Alicanten valinta lomakohteeksi kaduta yhtään.
Jos haluat kerätä katseita rannalla, neulo!
Käsitöitä on tehty myös rennolla lomaotteella. Ensitöikseni kävin suosikkipaikassani Más que Lanas -lankakaupassa Alicanten keskustassa ja hankin pussillisen ihania pellavalankoja. Niistä on tulossa, mikäpäs muukaan kuin kesäpusero.

Iltaisin, kun päivän porotus on vähän viilentynyt, olen neulonut pari settiä kotitossuja täkäläisten ystävieni lapsille. Ensimmäiset tossut tein tutulla Nola's slippers -ohjeella.
Lankana espanjalaisen Lanas Stop -merkin Top Merinoa, joka on merino-akryyli -sekoitetta. En voinut vastustaa suosikkivärieni sinisen ja vihreän kutsua enkä kaupan supertarjoushintaa.

Uusia puikkoja en halunnut ostaa, koska kotona niitä on jo ennestään valtava arsenaali, joten käytin mukana tuomiani 4 mm:n puikkoja, jotka ovat hivenen liian pienet tälle langalle. Toisaalta sain näistä omalla löysällä käsialallani mukavan napakat.

Toisissa tossuissa käytin Non-felted Slippers -ohjetta, johon kovasti tykästyin.
Tämän toisen parin pohjan ja reunuksen neuloin Katian Alaska-langasta, joka on täysin aitoa akryylia. Tuon Top Merinon värivaihtelut olivat niin pitkiä, että pienistä tossuista tuli aivan eriväriset, mutta haitannooko tuo mitään.

Vaikka näissä kolmenkymmenen asteen helteissä ei kotitossuja pahemmin tarvita, niin uskon että näille löytyy talvella käyttöä. Espanjalaisissa taloissa kun lämmitys on vähän mitä on ja kivilattiat ovat yleensä jääkylmiä.

Kumpienkin tossujen ohje on saatavana ilmaiseksi Ravelrystä, ja näyttääpä noiden toisten tossujen ohje olevan saatavilla myöskin suomeksi.

Lopuksi vielä tunnelmapala Playa de San Juanin illasta.
Rentoja kesäpäiviä myös sinulle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti