sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Riikinkukon pyrstö

Loma alkaa olla kohta takanapäin, joten nyt on hyvä aika esitellä yksi täkäläiselle ystävälle neulomani tuliainen.

Neuloin alkukesällä tämän Peacock's Tale -huivin, joka sai innoituksen aiemmin keväällä ostamani langan upeista sinisen ja vihreän sävyistä.
Tämä maksullinen ohje oli kiehtovaa neulottavaa. Ohje oli jaettu useampaan alaosioon joista sai sitten neuloa mieleisensä määrän eri kaavioita. Vaikka huivista tuli tosi kaunis näinkin, olisin halunnut tehdä reunapitsiosuudesta vähän leveämmän. Lanka loppui kuitenkin loppumetreillä ja jouduin päättelemään huivin vähän ennen kuin olisin halunnut. Tämän huivin kohdalla voi tosiaan puhua metreistä, sillä huivista tuli lopulta pingotuksen jälkeen valtaisan iso.
Huivi ennen pingotusta kun se vielä mahtui yhteen kuvaan
Huivi oli tosiaan mukavaa neulottavaa, lanka sen sijaan ei niinkään.  Kuvittelin, että tämä lanka olisi tavallista liukuvärjättyä peruslankaa, mutta siinä olikin neljä täysin irrallista säiettä ilman kierrettä. Isoin haaste näiden irtosäikeiden kanssa olikin pitää ne sotkeutumatta toisiinsa ja langankireys tasaisena. Ihailemani liukuvärjäys oli myös toteutettu ärsyttävällä tavalla, yksi langan säikeistä oli vaihdettu vuorollaan eri väriseksi ja liitetty jatkoksi solmulla.
Hyviä puolia olivat sen sijaan kertakaikkisen upeat värit ja puuvillan ihana pehmoisuus ilman raskasta painoa. Huivista tuli langan ansiosta myös kauniisti laskeutuva.

Kaiken kaikkiaan lopputulos oli kuitenkin upea huivi ja ystäväni ihastui siihen ikihyväksi.

Malli: Peacock's Tale
Lanka: Plassard Ravinala (50 % puuvilla, 50 % akryyli, 150 g/600 m)
Puikot: 5 mm
PS. Vaikka tuota lankaa tuossa vähän moitiskelin, niin arvatkaapa vain meninkö taas lomalla ostamaan vastaavanlaisen kerän liukuvärjättyä lankaa, eri merkissä ja eri väreissä kylläkin, mutta samalla idealla :-)

2 kommenttia:

  1. Solmut langassa ovat tietenkin ärsyttäviä, mutta kauniin huivin olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä oli "vaikeuksien kautta voittoon" -huivi ja kannatti jatkaa loppuun asti, vaikka välillä solmujen ja sotkujen selvittely kävikin hermoille :-)

      Poista