torstai 5. kesäkuuta 2014

Hihatin

En tiedä olenko ollut liian kauan poissa Suomesta, mutta jotkut suomalaiset sanat vaikuttavat minusta tosi oudoilta. Kuten nyt tämä hihatin. Jos en olisi sitä käsityölehdestä lukenut ja samalla nähnyt mistä on kyse niin enpä kyllä olisi nimen perusteella arvannut.
Hihitin ja hohotin kun hihatin hikosi helteessä! Tällaisia outoja kielikuvia tämä sana aiheuttaa.Joka tapauksessa hihatin on nyt tullut sitten neulottua. Tähän tuli inspiraatio ja tarve sen jälkeen kun innostuin ompelemisesta ja rupesin tehtailemaan hihattomia kotelomekkoja. Koska olen aika kylmänarka (enkä osaa vielä ommella hihallisia asusteita), tarvittiin mekkojen kaveriksi pientä lämmikettä.


Tiedä sitten miten paljon tästä on apua itse hiha-alueella käsivarsissa, mutta ainakin se lämmittää ihanasti hartiaseutua.Malli on ns. omasta päästä, mutta mitat ja silmukkamäärät on koostettu Ravelrystä saatavista ilmaisohjeista. Pintaneuleen olen oppinut monia vuosia sitten Venezuelassa. Koska tämä oli hyvin helppo ja nopea tehdä niin voisin yrittää kirjoittaa tähän ohjeen.

Viikonlopuksi on Brysseliin luvattu lähes 30 asteen helteitä, joten hihatinta tuskin tarvitaan lähiaikoina, mutta eiköhän tällekin ennen pitkää käyttöä löydy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti