keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Synttärit ja blogiarvonta

Vuosi sitten tuumailin, että olisi ihan mukava pitää jonkinlaista kirjaa tehdyistä käsitöistä ja samalla ylläpitää tätä kaunista äidinkieltämme. Kymmenen vuoden ulkomailla asumisen jälkeen aloin nimittäin huomata, ettei sanavarasto ole enää ihan entisellään. Liian usein tulee myös puhuttua ulkosuomalaisille tyypillistä sekamelskasuomea, jossa yhdistellään eri kieliä sen mukaan millä jonkun sanan sattuu muistamaan. Joskus huomasin myös jääväni arpomaan harvemmin tarvittavia sanoja, esim. miten päin vaikkapa ne kupera ja kovera nyt olivatkaan. Ajattelin että suomeksi kirjoitettu blogi voisi olla kiva idea yhdistää käsityöt kielenhuoltoon.

Ensi alkuun ajattelin vain kokeilla miten tämä alkaa sujua. Ja täytyy sanoa että on ollut ihan hauska tehdä näitä pieniä kirjoituksia ja myöhemmin katsella, että mitä kaikkea sitä onkaan tullut neulottua ja näperreltyä.

Nyt on siis ensimmäinen blogivuosi takana ja merkkipäivää juhlistetaan perinteisin menoin blogiarvonnalla. Palkintona on kerä Lana Grossan sukkalankaa lempiväreissäni sini-vihreä-harmaassa, sekä tietysti suklaata koskapa Belgiassa ollaan. Suklaan teemana ja hahmoina ovat joulupukin "esi-isä" Pyhä Nikolaus eli "Sinterklaas", joka tuo lahjoja kilteille lapsille ja hänen apurinsa Musta Pekka "Zwarte Piet", joka taas muistaa tuhmempia uuniluudan risuilla. Tätä erikoista parivaljakkoa juhlitaan ainakin täällä Belgiassa ja Hollannissa joulukuun 6. päivänä, joka vaikuttaa täällä olevan lähestulkoon joulun veroinen juhla.Arvontaan voi osallistua kertomalla kommenttilootassa missä päin Suomea/maailmaa tätä blogia lukee (sekä jättämällä jonkinlaisen yhteystiedon ellei se käy tunnuksesta ilmi). Arvonta suoritetaan 10.12.2014 klo 19 ja kaikki siihen kellonlyömään mennessä tulleet ilmoittautumiset otetaan mukaan. Yleensä tähän blogiin jätetään hyvin vähän kommentteja, joten nyt on erittäin hyvät mahdollisuudet voittoon!
Ei muuta kuin onnea arvontaan!

10 kommenttia:

 1. Italiasta yksi fanittelija ilmoittautuu! Tunnustan, että olen tosi huono kommentoimaan, vaikka blogia seuraankin. Yritän parantaa tapani! Tää oli ihan nappi arpajaisvoitto meille: lanka mulle ja Sinterklaasit hollantilaiselle miehelle. :)
  Mukavaa joulun (ja Sinterklaasin) odotusta teille!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut 1-vuotiaalle blogille! Tietysti mukaan ihanaan arvontaan. En ole tainnut myöskään täällä aiemmin kommentoida, vaikka olen blogia jo jonkin aikaa seurannut. Suomessa ja tarkemmin Pirkanmaalla tätä lueskelen.

  VastaaPoista
 3. Joensuussa seurailen ja jouluiseen arvontaan osallistun.
  t. mallukka
  marja-anneli@luukku.com

  VastaaPoista
 4. Onnittelut blogillesi! En muista tarkkaan, milloinja mitä kautta sen löysin, muutamia kuukausia sitten kuitenkin. Koska asun itse ulkomaalaisena Suomessa, Oulussa (lähinaapurista Virosta), kaikki kansainvälisyys kiinnostaa. On kiva seurata neulejuttujasi ja minun puolestani voit kirjoitella kaikenlaista ulkomailla asumisesta, minulle se on mielenkiintoinen aihepiiri.
  Ja ihanat arvontalahjat!

  VastaaPoista
 5. Uudeltamaalta seurailen, osallistun myös arvontaan :)

  aanesinkka(at)gmail.com

  VastaaPoista
 6. Kuopiosta seurailen ja tottakai olen arvonnassa mukana :) Onnea 1-vuotiaalle blogille!

  ninni.ulmanen@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Onnea blogille, ja täältä itä-Suomesta käsin seurailen, Mikkelin ja Savonlinnan välimaastosta :)
  Hollantilaisen ystäväni kautta olen tutustunut tuohon Mustaan Pekkaankin, aika hauska perinne.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Täällä pirkanmaalla lueskelen . Onnea. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Onnea yksi vuotiaalle Kymenlaaksosta.
  hamalainentm@gmail,com

  VastaaPoista
 10. Onnea blogisynttäreistä!
  Pirkanmaalta päin lueskellaan täällä. :)
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista