lauantai 29. marraskuuta 2014

Viajante

Jos etsit mukavaa ja helppoa telkkarineuletta, voin nyt lämpimästi suositella Viajante –monitoimiasustetta. Itse neuloin tätä tosiaan tv:tä katsoessa, autossa istuessa, kirjaa lukiessa ja vaikka missä. Ja neulottavaahan tässä kyllä riittääkin, vaikka painossa mitattuna lankaa kului vain 350 g. 
Oikeasti ohjeessa pitäisi käyttää lace-vahvuista lankaa, mutta kun sitä ei lankakaupan valikoimissa inspiraation iskiessä ollut, niin tyydyin lähimpänä tätä olleeseen korvikkeeseen, eli fingering-vahvuiseen Regia Color 4-fädig –lankaan. Voisin kuvitella, että ohuemmasta langasta saisi ilmavamman ja vieläkin isomman lopputuloksen, mutta ei tämä vähän vahvemmalla langalla tehtykään huono ole, varsinkaan näin talvea vasten.


Tämä on juurikin sellainen mukava pitovaate, jota voi kiepsuttaa ja käyttää miten tykkää. Ohjesivulla voi käydä kurkkaamassa mihin kaikkiin moninaisiin mahdollisuuksiin tämä taipuu.Tätä neuletta tehdessä ei sitten kannata säikähtää neuleen kummallista muotoa eikä kokoa. Neuleesta näyttää yhdessä vaiheessa tulevan todella oudon mallinen pitkä putkilo. Itse olin vähällä laittaa koko homman purkuun kun arvelin ymmärtäneeni jossain kohtaa ohjeen väärin. Mutta onneksi päätin jatkaa, sillä lopputulos on kyllä kaiken vaivan arvoinen.Tässäpä speksit vielä lyhyesti:
Ohje: Viajante
Lanka: Regia Color 4-fädig  350 g
Puikot: 4 mmHarvemmin neulon samaa mallia useampaan kertaan, mutta tämän aion kyllä tehdä uudestaankin. Ehkäpä ensi kerralla siitä lace-langasta.

PS: Blogiarvonta 1-vuotissynttäreiden kunniaksi on parhaillaan käynnissä täällä. Hyvin ehtii vielä osallistua!

2 kommenttia:

  1. Nyt vasta tajuan kuinka hauska malli! Huivi ja kauluri ja poncho yhdessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaankin all-in-one -neule parhaasta päästä :)

      Poista