lauantai 31. tammikuuta 2015

Köyhän miehen mobius

Mies oli käynyt lankakaupassa ja ostanut aivan ihastuttavaa villalankaa huopatossuja varten.  Ikävä kyllä, tai onneksi, lankaa oli liian vähän tossuihin. Kun lopputuloksestakaan ei uuden langan kanssa ole takeita, olisi ollut tyhmää hupuloida näin upea lanka riskaabeliin huovutusprojektiin.
Siispä miettimään mitä ihanaa langasta voisi tehdä. Ravelry ehdotti pipoja ja kaulureita. Koska halusin langan ihanat värit ja tekstuurit esiin niin päädyin kaulakieppiin.Ohjeita selatessa innostuin kovasti pyöröpuikoilla tehtävästä mobius-tekniikasta, jolla saa tehtyä kierteisiä kaulahuiveja. Jos ei olisi ollut sunnuntai, niin olisin varmaan rientänyt suoraa päätä kässäkauppaan sopivaa pyöröpuikkoa ostamaan. Koska mobiukseen soveltuvaa pyöröpuikkoa ei ollut hollilla, tein rinkulasta "köyhän miehen version", eli neuloin muuten normaalisti pyörönä, mutta tein sen kerrosten vaihtumakohdan kierteelle. Menee ihan täydestä. 

Jotta langan ihanat sävyt pääsisivät oikeuksiinsa, en halunnut neuleeseen mitään ylimääräisiä krumeluureja vaan neuloin 3 krs oikein 3 krs nurin taktiikalla niin pitkälle kuin lankaa riitti. Sen lisäksi että tästä tuli kivan näköinen, rinkula on myös kaksipuolinen, eli ei haittaa miten päin sitä kaulassa riiputtaa. Tätä voi myös yhtä hyvin pitää takin alla kaulahuivina kuin sisätiloissa kivana asusteena.Eli lyhyesti
Lanka: Naturwolle Ingeborg Michels Gernsbach, värissä 56 - Nacht
Menekki: 100 g ca. 100 m
Puikot: 7 mm
Malli: oma viritys, joka perustuu   Easy Mobius Cowl-ohjeeseen ja ideaan. Omassa neuleessani on silmukoita n. 90.

Seuraavalla kerralla kun langantarve iskee niin täytynee taas laittaa mies asialle kun mukaan kerran tulee näin kaunista lankaa.

Ja oli minulla muutakin asiaa. Posti toi nimittäin tässä eräänä päivänä kovasti mieleisen paketin, jonka voitin Silmukoilla-blogin arvonnassa.


Paketti oli aivan mahtavan hieno aina lintukuvioitua laatikkoa ja muita yksityiskohtia myöten. Laatikossa oli avaruusteknologiaa sisältävää Regia Active –lankaa niin makeassa sinisen värissä ettei sitä voi millään kameralla toistaa,  puikkomittariviivotin sekä tyyliin sopiva kortti.

Kiitos Silmukoilla blogiin hienosta voitosta, monista hyvistä neuleideoista ja inspiraatiosta yleisesti. 
Voittolanka on jo puikoilla. 


2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla että palkinto on mieluinen! :) Jään jännittämään mitä hienoa ja ihanaa saat voittolangoista aikaiseksi. Ja ompa kiva idea tuo kauluri! Sopisi hyvin toimisto asusteeksi. Meillä töissä tuppaa olemaan ihan hirveän kylmä ja kaulalla on pakko pitää vähintääkin huivia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, minäkin käyn töissä jääkaappitoimistossa, joten lämmikettä on syytä olla :-)

      Poista