torstai 12. helmikuuta 2015

Avaruussukat

Kuten tuossa jokunen aika sitten hehkutin, voitin Silmukoilla-blogin synttäriarvonnasta avaruuslankaa, eli Regian Activea. Lanka sisältää edistyksellistä kuituteknologiaa optimaaliseen lämmön- ja kosteudenhallintaan ja se on kuulemma alunperin suunniteltu NASA:n astronauteille.Kun kerran haltuunsa saa näin innovatiivista lankaa niin ei siinä neulojakaan voi jäädä pekkaa pahemmaksi.

Koska halusin ottaa irti kaikki langan lämpöä säilyttävät ominaisuudet, ja koska minulla on kroonisesti kylmät jalat, sukat olivat helppo valinta. Langan määräkin oli passeli sukkiin.Löysin monia kauniita pitsimalleja, mutta en halunnut lämmön "karkaavan" pitsineuleesta. Sileä neule taas tuntui tylsältä, joten kehittelin itse mallin, kuten tällaiseen innovaatiolankaan sopiikin.Koska langassa on mukana uutta tekniikkaa, käytin myös minulle uusia neuletekniikoita, eli sukkien ympäri kulkevat ristiin neulotuilla silmukoilla tehdyt kierteet, varvasosa on suljettu kitchener stitchiä käyttäen ja kantapäät on tehty viimeisinä. Sukka on muuten neulottu jotakuinkin perusmallilla ylhäältä alaspäin.Lanka olisi riittänyt vielä vähän pitempiinkin sukkiin, mutta kun en ollut asiasta satavarma niin en uskaltanut ottaa riskiä. Hyvät ovat näinkin.

Näillä pärjäisi kyllä vaikka kuuretkellä. Ja täällä Belgian talvessa nyt ainakin.

4 kommenttia:

 1. Lanka kuulostaa mielenkiintoiselta, ei ole tullut kokeiltua. Kauniit sukat! Itse en ole koskaan tehnyt sellaista kantapäätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi, lanka oli oikein pehmeää ja miellyttävää neulottavaa ja se kantapääkin oli helpompi kuin odotin. En tosin tiedä onko siinä mitään etua tavalliseen verrattuna, mutta tulipahan tuokin kokeiltua :-)

   Poista
 2. Wau! Saitpa tosi upeat sukat aikaiseksi ja hauskan mallinkin kehittelit! Pitäisikin aina välillä tehdä haaste sukat, joiden avulla haastaa itsensä kokeilemaan uusia tekniikoita. Itse ainakin huomaan kangistuvani vanhoihin kaavoihini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Eini :-) välillä pitää aina "repäistä" kun tosiaan yleensä aina tulee neulottua sillä samalla tyylillä. Vaihtelu virkistää, vaikkei näitä uusia juttuja jättäisikään ihan vakiohjelmistoon.

   Poista