lauantai 28. helmikuuta 2015

Lankalihis

Monissa blogeissa näyttää olevan kovassa käynnissä lankalaihis. Minulle ei ole kertynyt nurkkiin niin paljoa lankaa, että laihikselle pitäisi ruveta. Päinvastoin,  lankavarastoni on suorastaan alipainoinen. Niinpä yritän vähän hamstrata kun jotain kivaa vastaan tulee. Ja tänään tuli.


Päiväkävelyllä tänään askeleet suuntautuivat ihan sattumalta ja täysin ilman taka-ajatuksia Chaussee de Louvainille, jossa sijaitsee yksi Brysselin parhaimmista lankakaupoista Le Fil Rouge, eli punainen lanka. Nyt on pakko vähän mainostaa, koska valikoimat ovat hyvät ja palvelu aivan huippuluokkaa. Jos Brysselissä käyt tai asut täällä, niin suosittelen.


Valikoimissa näytti olevan eniten Katiaa ja uusinta suosikkiani Lang Yarnsia, mutta myös Noroa ja Habuakin löytyy. Ja jos oleilet Brysselissä, he järjestävät aika ajoin workshoppeja, esim. sunnuntaina 8.3. ateljeen, jossa annetaan vinkkejä Habu-langasta neulomiseen. Tsekatkaa itse www.lefilrouge.be.
(Tämä mainostus oli tehty ihan pyyteettömästi ja ilman taloudellista hyötyä, kauppa oli vaan niin kiva että toivon sille menestystä. Koska mikäs sen mukavampaa kuin mahtava lankakauppa kävelymatkan päässä kotoa.)

Itse taidan jättää tuon Habu-ateljeen väliin, koska tavallisen paksuisella langallakin neulominen on tuottanut viime aikoina tuskaa. Breaking Badistä alkavat jaksot jo kohta loppua, samoin neulojalta hermot, mutta tämä villatakki ei vain ota valmistuakseen. 


Tänä iltana otetaan järeämmät aseet käyttöön eli otetaan neule Euroviisukotikatsomoon. Mikä on teidän suosikkinne? Meillä perhe jakaantuu Pertti Kurikan Nimipäivien ja Norlan el Misioneron välille. Jännittävää iltaa myös teille!

3 kommenttia:

 1. Kyllä se villatakki siitä vielä valmistuu, näyttää muuten siltä, että mulla on tekeillä villatakki samalla ohjeella ;) Ihania lankakauppoja kannattaa aina mainostaa, vinkit pistetään muistiin, vaikken kyllä ole lähiaikoina aikeissa matkustaa Brysseliin, mutta jos joskus :) ja lähitulevaisuudessa pyrin sattuneesta syystä välttelemään lankakauppoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, onko se se kanssa se A:lla alkava? Onpa mielenkiintoista nähdä sinun versiosi siitä. Minä tein tämän "kainalosta aloitetun" hihan nyt ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa että eka hiha näyttää myös ekakertalaisen tekeleeltä. Jos olisin viitseliäs niin purkaisin. Onneksi Pertti Kurikan Nimipäivät sentään voitti :-)

   Poista
  2. Jep, A:lla alkava. Mä olen kerran aikaisemmin tehnyt kainalosta aloitetut hihat tähän tapaan, tosin ilman ohjetta, ihan omasta päästä, ja täytyy sanoa, että nyt kun sain tämän villatakin ensimmäisen hihan hyvään alkuun, aloin miettiä sen aikaisemmin neulotun puseron hihojen purkamista, millään en viittis, mutta luulen, että sitä tulis käytettyä enemmän, kun sais niistä hihoista siistimmät ;) Samaa mieltä tuosta viimeisestä! :-)

   Poista