lauantai 21. helmikuuta 2015

Meren aarteita eli lisää simpukkakoruja

Takana olevasta talvestako johtunee, mutta iski kaukokaipuu meren äärelle ja rannalle.
Sen takia tai sitä lievittämään tein taas muutamia simpukkakoruja.


Aineksina on käytetty kässäkaupasta ostettuja helmiä, metallilankaa ja rantaretkiltä kerättyjä simpukankuoria. Kalansaalistakin tuli.


Metallilanka suostuu jo ajoittaiseen yhteistyöhön kanssani.


Tavallinen lanka taas on hangotellut vastaan viime aikoina. Puikoilla on villatakki, joka ei halua millään ilveellä valmistua. Takista puuttuu vielä/enää puolitoista hihaa, mutta onneksi minulla on vielä puolitoista tuotantokautta Breaking Badia jäljellä, joten jospa tämä tästä.


Villatakki on tarkoitettu kevätneuleeksi ja kohta sitä pääsisi varmasti jo käyttämäänkin, Brysselissä nimittäin alkaa olla jo hyvinkin kevättä ilmassa. Näin vihreää oli Cinquantenairen puistossa pari päivää sitten.


Varjot ovat vielä pitkiä, mutta aurinko paistaa, ja se on pääasia.4 kommenttia:

 1. Kauniit simpukankuorikorut! Minä kerään aina maailman rannoilta simpukankuoria mukaan ja koristelen niillä kotiani, en ole koskaan tosiaan kokeillut korujen tekoa. Ovatko niissä reiät luonnostaan valmiina tai pystyykö ne jotenkin poramaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keräsin joskus tarkoituksella sellaisia joissa oli reikä jo valmiiksi kun oli jo tämä taka-ajatus korujen tekemisestä. Mutta ei se reiän tekeminenkään vaikeaa ole, itse kaiverran sen korupihtien terävällä päällä. Silloin tosin joutuu varomaan ettei lohkaise vahingossa isompaa reikää. Poraamista en ole kokeillut, mutta varmaan sekin olisi ihan toimivaa.

   Poista
 2. Kauniit korut! Minäkin kerään tuolta rannalta reiällisiä simpukoita, vasta yksi koru valmistunut ja siitä tuli helmineen liian painava minun kaulaani. Olen miettinyt josko niitä kiinnittäisi virkattuun käsilaukkuun... Ja mitä voisi tehdä rannalta löytyneestä koukuttomasta vieheestä? Teillä on muuten yhtä vihreää kuin meilläkin :-) Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Virkatun laukun koristelu kuulostaa hyvältä idealta, täytyypä itsekin suunnitella! Ehkä se viehekin kävisi hyvin koristeeksi virkattuun kesäkassiin, tai sitten koruksi? Hyvää kevättä myös sinulle, nautitaan valosta ja vihreydestä!

   Poista