torstai 14. tammikuuta 2016

Vauvan Uggsit

Menen tänä viikonloppuna käymään pikavisiitillä Suomessa ja vaikka olenkin hyvin innoissani matkasta niin suoraan sanoen vähän hirvittää kun sikäläisiä säätiedotuksia katsoo. Lunta ja pakkasta näyttäisi olevan enemmän kuin tarpeeksi. Tuntuu vähän kuin olisi naparetkelle lähdössä. Nyt ne kaikki lämpimät neuleet joutuvat testiin, katsotaan miten käy.

Vertailun vuoksi voin kertoa, että Brysselissä sataa vettä ja on muutama aste plussaa. Ensi viikolle on luvattu mahdollista lumisadetta, minkä johdosta lasten koulu lähetti jo tiedotteen jossa kerrotaan mihin toimenpiteisiin siellä ryhdytään jos tällainen poikkeustilanne sattuu. Kirjeessä muistutettiin vanhempia myös huolehtimaan, että lapsilla on takki ja kengät.

Mutta palataan niihin matkavalmisteluihin. Viime ajat olen neulonut urakalla tuliaissukkia. Viimeisimpänä valmistuivat nämä ihanaiset vauvantossut.


Parasta tässä projektissa oli nopeus. Tossut valmistuvat melkeinpä yhdellä istumalla. Ohje on tarjolla ravelryssä ilmaiseksi ja sitä on helppo seurata.

Ohjeesta poiketen käytin tähän kahta aika erivahvuista lankaa. Neuloin tossujen varret isommilla puikoilla ja pienemmällä silmukkamäärällä paksusta liukuvärjätystä langasta. Valkoinen tossuosa on tehty ihan ohjeen mukaan.

Tossujen konstruktio on tällainen:Malli: Baby Uggs
Lanka: Adriafil Mistero (varret) ja Schachenmayr Universa (tossut)
Puikot: 5 mm (varret) ja 3.5 mm (tossut)Nämä tossut ovat ehkä söpöin neuleprojektini ikinä. Mutta suloinen on tossujen tuleva omistajakin. Toivotaan, että nämä pitävät varpaat lämpiminä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti