sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Tilannekatsaus

Sitä helposti luulisi, että talvi on neulojan parasta aikaa. Mutta jos tikuttaa samanaikaisesti kahta ikuisuusprojektia niin valmista ei meinaa tulla millään.


Työn alla on tämä monissa blogeissakin nähty ja supersuosittu Still Light. Aivan ihana se onkin, mutta olen mennyt laskuissa ihan sekaisin niiden monituisten ennen taskuja tulevien lisäyskerrosten kanssa. Luulin, että tämä olisi oivallinen telkkarineule kun se on sileää neuletta, mutta lisäyksiä saa vahtia koko ajan. 
Voi tietysti olla, että jos keskittyisin enemmän neuleeseen kuin Australian Masterchefiin, niin ohje ei vaikuttaisi niin mutkikkaalta. Mutta loppusuoralla häämöttää ja ehkäpä tämä tästä. Odotukset ainakin ovat korkealla.

Välillä, kun kyllästyy tikuttamaan isompaa neuletta, täytyy tehdä jotain hauskaa ja nopeasti valmistuvaa. Siihen on omiaan huovutetut tossut. 

Ennen

Jälkeen

Ja vielä toiset.

Ennen

Jälkeen

Ja vielä lopuksi uutisia puutarhaosastolta. Kevään merkkejä on ilmassa, koska ensimmäiset hiirenkorvat on jo nähty.


Laitoin joku aika sitten avokadonsiemenen veteen ja muutaman viikon odottelun jälkeen siihen tuli ensin juuri ja sen jälkeen pienen pieni taimen alku. Istutin multaan, eikä aikaakaan kun taimi hujahti parikymmentäsenttiseksi puun aluksi ja teki ensimmäiset lehdet. Tulee suorastaan keväinen olo kun tätä katsoo. Nyt kun tämän vielä saisi pysymään elossa. 
Jos sinulla on hyviä vinkkejä tai kokemuksia avokadon kasvatuksesta niin kerro.

6 kommenttia:

 1. Aivan ihanat ne sinun tossut! Avokadon kasvatuksesta ei ole mitää tietoa, äiti on yrittänyt laittaa siemeniä multaan. Pitääkin kertoa, että laittaisi ensin veteen, jospa se vaikuttaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi! Avokadon siemen kannattaa tosiaan laittaa hammastikkujen (tai nuppineulojen, kuten itse tein) varassa puoliksi vesilasiin ja idättää siinä. Aikaa menee useampi viikko, joten ei kannata lannistua vaikkei mitään muutoksia näy vähään aikaan.

   Poista
 2. On tosi kivat tossut, nätit koukeroiset kuvioinnit! Kyllä avokado lähtee ihan vaan multaankin tökkäämällä. Siemen halkeaa ensin ja halkeamasta sitten työntyy uusi alku. Useampi viikko siihenkin kyllä menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonsku! Seuraavalla kerralla taidan kokeilla avokadovinkkiäsi, se kuulostaa helpommalta kuin tuo vesilasissa idätys. Seuraavaa jo nimittäin suunnittelen :-)

   Poista
 3. Siis miten sää saat huovutettua noin nättiä ja vielä koukerokuvioin??? Olen kade!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata olla kade, tähän pystyy kaikki. Koukerot syntyvät kuin luonnostaan kun homman hoitaa illalla vähän huonossa valossa ja töiden jälkeen silmät ristissä. Siinä samalla kannattaa myös seurata jotain jännittävää tv-sarjaa. :-)

   Poista