perjantai 2. joulukuuta 2016

Villahuivi

Täällä on kilistelty puikkoja siihen tahtiin, etten ole muistanut kaikkea edes blogiin asti laittaa. Yksi näistä viime aikojen valmistuneista, tämä paksu kaulahuivi, on osoittautunut jo yhdeksi tämän talven hyödyllisimmistä neuleista.
Huivi on tehty puoliksi kierrätyslangasta. 
Olin aikaisemmin tehnyt mobius-huivin, joka jäi kuitenkin täysin vaille käyttöä, joten purin sen pois. Haaveilin langasta kuitenkin jonkin sortin kaulan lämmitintä, joten ostin sille kaveriksi kerän mustaa merinoa. Tässä sinisessä langassahan väri vaihtelee sinisestä violettiin ja vähän mustaankin, joten musta lanka oli hyvä pari.

Mikään valmis ohje ei iskenyt, joten päätin neuloa yksinkertaisen kulmasta aloitettavan kolmiohuivin. Siinä jokaisen oikean puolen kerroksen alussa lisätään 1s ja lopussa kavennetaan 1s, nurjalla puolella lisätään 1s vain kerroksen lopussa. Näin syntyy loivasti levenevä kolmion muoto. Tätä metodia käytetään paljon kolmiohuiveissa ja sen etu on siinä, että neuletta voi jatkaa niin pitkälle kuin lankaa tai intoa riittää.
Neuloin huivin ainaoikealla ja vaihdoin lankaa aina kahden kerroksen välein. Vaikka langoissa oli sama metrimääräkin, musta lanka loppui ennen sinistä. Jatkoin huivia kotoa löytyneellä mysteerilangalla. Koska huivissa on niin monia eri sävyjä, ei eroa käytännössä huomaa. Neuloin huivia niin pitkälle kuin sinistä lankaa riitti ja tein viimeisen päättelykerroksen mustalla langalla.

Lopputulema oli lämmin ja rouhea huivi, jossa on ihanat talviset värit. Huivi ei ole järin iso muttei liian pienikään. Lisäksi se on kummaltakin puolelta samanlainen. Jos jotain negatiivista pitäisi tästä sanoa niin siitä reunasta, jossa langat vaihdetaan, tuli pikkiriikkisen liian tiukka ja joustamaton. Langanjuoksu ei ollut vaihdoskohdassa pitkä, mutta olisi vaatinut vähän löysempää käsialaa. Mutta ei tämä onneksi käyttöön vaikuta millään lailla.
Belgiaan iski tällä viikolla joku polar vortex ja lämpötilat ovat öisin olleet pakkasen puolella, mikä ei ole Brysselin lakeuksilla ollenkaan tavallista. Tämäkin huivi pääsi heti käyttöön ja on osoittautunut erittäin lämpimäksi. Olen käyttänyt sitä viikon aikana enemmän kuin aiempaa mobiusta koko aikana. Muutkin talviset neuleet ovat olleet kovassa käytössä.

Tähän aikaan vuodesta huomaa miten talvi aina yllättää, ja miten eri tavalla ihmiset siihen valmistautuvat. Toisilla on kunnon talvivarustus ja toiset kulkevat hyvinkin kesäisissä vermeissä. Minuakin vastaan kävelee joka aamu shortseihin pukeutunut mies, säästä huolimatta. Tällä viikolla hän on sentään ottanut pitkähihaisen takin käyttöön. 
Brrr, paleltaa jo pelkkä ajatuskin shortseista.

Mutta onneksi meitä neulojia harvemmin paleltaa, sen verran on täälläkin tätä lämmikettä tullut syksyn aikana neulottua.   
Knitted scarf with blue and black stripes
Syksyisestä näkymästä huolimatta täällä on talvi!
Speksit:
Lanka: Ingeborg Michels Gernsbach Naturwolle Michels multicolor  (sininen) ja Veritas Merino (musta) (vyöte hävisi ja sen myötä tarkemmat nimitiedot), 100 g kerä kumpaakin väriä
Puikot: 7 mm
Fiilis: Lämmin!

4 kommenttia:

  1. Tulipas kivan näköinen huivi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Telle! Tykkään itsekin väreistä, tulee jotenkin talvi-illat mieleen.

      Poista
    2. Itse olen saanut vasta langat hankittua, saa nähdä syntyykö niistä koskaan mitään...linkitin blogisi Blogger Recognition Awardiin. Jos haluat jatkaa ketjua, blogistani löytyy lisätietoja!

      Poista
    3. Kiitos Annika, tunnustus ilahduttaa aina! Lähdenpä siis käymään blogissasi vastavierailulla :-)

      Poista